Grip op de toekomst

Grip op de toekomst - Silke den Hartog-De Wilde | Fthsonline.com

...eer je hoe je organisatie grip krijgt op de toekomst ... PDF GRIP OP DE TOEKOMST - irp-cdn.multiscreensite.com ... . Door toekomstverkenningen in te zetten voor strategie, innovatie en beleid. De wereld verandert sneller dan ooit. Door middel van toekomstverkennen (of 'toekomstonderzoek') kunnen organisaties verandering anticiperen en hun strategische keuzes gestructureerd afwegen, ook in een ... Van schoolplan naar scenarioplan voor meer grip op de toekomst Scholen worden in deze uitzonderlijke tijd bijna dagelijks geconfronteerd met gebeurtenissen die het onderwijs direct beïnvloeden. Daar zitten voorspelbare, maar veel vaker onvoorsp ... Districtsledenbijeenkomsten 'Apotheker 2025: Grip op de ... ... . Daar zitten voorspelbare, maar veel vaker onvoorspelbare zaken tussen, zoals de tijdelijke sluiting van de scholen vanwege het COVID-19 virus. Grip op de toekomst met scenarioplanning Terug naar overzicht. di 06-06-2017 Grip op de toekomst met scenarioplanning. Eén duidelijke trend waar zorginstellingen mee te maken krijgen is de vergrijzing. Dit is dan ook het startpunt van de scenarioplanning die Casemix voor uw organisatie kan uitvoeren. De toekomst is niet te voorspellen, maar er zijn wel methoden om de toekomst systematisch te verkennen die je helpen grip te krijgen op de toekomst. In deze cursus leer je toekomstverkennen in te zetten voor betere strategie, innovatie en beleid. Geen simpele trucjes, wel kennis en inzicht Samen aan de slag voor een stevige grip op uw toekomst: zeker geen overbodige luxe in deze bewogen tijden voor werkende vijfenveertigplussers! carriere home loopbaanadvies mijn kennis nieuws solliciteren uitgelicht. Redacteur redacteur. Prev Post. Bewaking met een IP camera op het kantoor. 26-01-2018. Tijdens de workshop 'Grip op de Toekomst' gaan we gericht werken aan de casussen die jou momenteel bezig houden. Door je keuzes aan te bieden die je kan maken rondom je eigen casus. vertegenwoordigen: grip krijgen op onze digitale toekomst en op die manier de meningen van de Nederlanders recht doen. …maar dit lukt tot nu toe onvoldoende. Tot nu toe heeft de Tweede Kamer gefragmenteerd over digitalisering gesproken. Hierdoor zijn niet altijd alle risico's, kansen en maatschappelijke waarden aan de orde gekomen. Grip op de toekomst. In samenwerking met Atelier Tordoir voerde RIGO een analyse en prognose van demografische bewegingen en dewoningbehoefte in Lelystad uit. Gepubliceerd op: 22 juli 2012. Het is niet eenvoudig beleid uit te stippelen in deze onzekere tijden. Dit boek helpt jou en je organisatie grip te krijgen op de toekomst met methoden als scenarioplanning, roadmapping en trendanalyse. Voor betere strategie, innovatie en beleid. Vergroot je strategisch vermogen en ga zelf aan de slag met toekomstverkennen....

INFORMATIE

AUTEUR
Silke den Hartog-De Wilde
DIMENSIE
5,58 MB
BESTANDSNAAM
Grip op de toekomst.pdf

OMSCHRIJVING

Grip op de toekomst 1e druk is een boek van Silke den Hartog-De Wilde uitgegeven bij Mijnmanagementboek.Nl. ISBN 9789463428972 We kennen allemaal bedrijven die ooit zeer succesvol waren. Denk aan Nokia, Kodak en Blockbuster. Zij hebben gemeen dat grootschalige, disruptieve veranderingen niet tijdig werden gesignaleerd en verloren daarmee grip op de toekomst. Dat is deze organisaties duur komen te staan.Nu kan niemand de toekomst voorspellen, maar je kunt deze wel (systematisch) verken- nen. Dit boek laat je kennis maken met een aantal bekende en beproefde methoden van toekomstverkenning:* Scenarioplanning* Trendanalyse* Testtunnelen* Wild cards* Three Horizons* Science Fiction Prototyping* RoadmappingDe verschillende methoden worden kort en begrijpelijk uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke voorbeelden. Ook wordt duidelijk welke methode het beste past bij verschillende organisaties.Silke den Hartog – de Wilde heeft ruim tien jaar ervaring als toekomstverkenner en trainer van strategen binnen (semi)overheden en het bedrijfsleven. Dit boek is onmisbaar voor managers, strategen, innovators en andere professionals die (effectief willen) bijdragen aan de strategie en innovatie van een organisatie. Ga zelf direct aan de slag met toekomstverkenning, dan kun jij morgen het verschil maken.

Wil je het boek lezen?Grip op de toekomst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Silke den Hartog-De Wilde. Lezen Grip op de toekomst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN