De jaren

De jaren - Annie Ernaux | Fthsonline.com

... breken Rolling Stonesfans het Kurhaus in Scheveningen af ... Nederland in de jaren 50 - Wikipedia ... . Midden jaren 60 waait de hippie- en flowerpowercultuur over uit Amerika. Hippies zetten zich af tegen de kapitalistische, materialistische ... De betonstorttoren die door Bakker was ontwikkeld om grote constructies met een beweegbare betonstortgoot makkelijker te kunnen storten, heeft van begin jaren 30 tot in de jaren 50 op alle grote werken gefunctioneerd.(zie foto's toren en Wilhelmina Gasthuis 1933) De toren ... Nederland in de jaren 50 - Wikipedia ... .(zie foto's toren en Wilhelmina Gasthuis 1933) De toren was met modules uit te bouwen in hoogte en in lengte om te kunnen gebruiken bij gebouwen van diverse omvang. Een aantal belangrijke trends in de jaren 80 waren de opkomst van de magnetron en de homecomputer, rolschaatsen, de videorecorder, aerobics, Italiaans design, de walkman en de bekende rubik's cube.De platenspeler maakte plaats voor de cd en er kwamen nieuwe stijlen in de muziek, zoals Ska en New Wave. Op 29 mei 2020 komt de Week van de Jaren 70 tot een einde met de Evergreen Toplijst van de Jaren 70. Deze lijst is samengesteld door de luisteraars van de zender en wordt van 08.00 tot 20.00 uur te beluisteren. Zo ziet de Toplijst van de Jaren 70 eruit. Elk jaar is op NPO Radio 5 de Week van de Jaren 70 te horen, een themaweek waarin muziek uit de jaren 70 centraal staat. Zanger Ramses Shaffy vertelt Dorine alles over kunst in 'zijn' jaren 60, tot zijn vreugde komt Liesbeth List hem vergezellen op de bank. Met o.a. de pindakaasvloer en Floris en Sindala. Door de ogen van toeristen "Ik hou van Amsterdam toen en nu, ondanks alle toeristen. Ik heb nu ook een boek gemaakt voor de 744ste verjaardag van Amsterdam, over de stad door de ogen van de toeristen. Maar de stad is inderdaad veranderd. In de jaren '70 was het smoezelig, dat was gewoon zo. Iemand zei dat het toen wel een Derde Wereldstad ... Virginia Woolf verweeft de geschiedenis van de familie Pargiter, van 1880 tot de jaren dertig, met gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: de Boerenoorlog, de Eerste Wereldoorlog, benzinemotor die het paard verdrong, elektrisch licht dat de gaslamp verving, de avant-garde, de nieuwe atoomtheorie. Terug in de tijd: nostalgie op z'n best! In de jaren '60 zetten deze veranderingen door. Deze jaren zijn bekend van de hippies, provo's en kabouters, maar ook in en om het huis veranderde er veel, denk aan de opkomst van de pil en de televisie....

INFORMATIE

AUTEUR
Annie Ernaux
DIMENSIE
12,93 MB
BESTANDSNAAM
De jaren.pdf

OMSCHRIJVING

De jaren vertelt het verhaal van de periode 1941-2006 door de lens van het geheugen, van tegenwoordige en herinnerde indrukken, culturele gewoonten, taal, foto's, boeken, liedjes, radio, televisie, reclame en krantenkoppen. Annie Ernaux slaagt erin een vorm uit te vinden die zowel subjectief als onpersoonlijk, particulier als collectief is, een nieuw genre in feite – de collectieve autobiografi e – dat beoogt het verleden te vangen in een messcherpe, van alle pathos gespeende stijl. Als vermenging van autobiografi sche fi ctie en sociologie is De jaren "een Op zoek naar de verloren tijd van ons tijdperk van mediadominantie en consumentisme' (The New York Times), een ongeëvenaarde krachttoer en een monumentale bijdrage aan de twintigste-eeuwse Franse geschiedenis zoals weerspiegeld in het leven van één vrouw.

Wil je het boek lezen?De jaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annie Ernaux. Lezen De jaren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN