Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken

Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken - Arie Jan Gelderblom | Fthsonline.com

...Gelderblom, A. J. met ISBN 9789035130487 ... Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken ... . Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De imposante reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur is afgerond. Meer dan negen eeuwen Nederlandse en Vlaamse literatuur zijn opnieuw beschreven. Twintig jaar geleden werd het startschot voor de reeks gegeven, in 2006 verschenen de eerste delen en onlangs presenteerden de hoofdredacteuren hun nabeschouwing. Buy Ongeziene blikken: nabeschouwing b ... Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene ... ... . Buy Ongeziene blikken: nabeschouwing bij de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur: nabeschouwingen bij de geschiedenis van de Nederlandse literatuur 01 by Arie Jan Gelderblom, Anne Marie Musschoot (ISBN: 9789035130487) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Noté /5: Achetez Ongeziene blikken: nabeschouwing bij de Geschiedenis van de Nederlandse literatuur de Gelderblom, Arie Jan, Musschoot, Anne Marie: ISBN: 9789035130487 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de geschiedenis van het project....

INFORMATIE

AUTEUR
Arie Jan Gelderblom
DIMENSIE
8,97 MB
BESTANDSNAAM
Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds kort is de reeks Geschiedenis van de Nederlandse literatuur compleet. De Nederlandstalige letterkunde wordt erin beschreven vanaf het begin tot 2005, in negen delen van de hand van elf gezaghebbende auteurs. In Ongeziene blikken kijken de beide hoofdredacteuren terug op de geschiedenis van het project. Waarom duurde het zo lang totdat het verouderde handboek van Knuvelder een volwassen opvolger kreeg? Welke concrete voorwaarden maakten de plannen voor een nieuwe literatuurgeschiedenis toch levensvatbaar, na jaren van aarzeling en scepsis? Welke wetenschappelijke uitgangspunten waren bepalend voor de aanpak, en hoe zijn die in de afzonderlijke delen gerealiseerd?Vanaf de eerste plannen tot nu zijn ruim twintig jaar verstreken. De te volgen koers is al vroeg uitgezet, maar hoe werd die in praktijk gebracht? Deze nabeschouwing gaat over de theoretische aanloop tot de serie én over de concrete uitvoering; over inhoudelijke keuzes én over praktische resultaten; over gaandeweg veranderende inzichten én over internationale inbedding en uitstraling. Hoogtepunten én marginale verschijnselen worden vanuit verschillende invalshoeken belicht en in hun context geplaatst. Ongeziene blikken gaat over de achtergronden van deze monumentale serie, waarin de literaire cultuur van de Lage Landen in haar volle rijkdom tevoorschijn komt.

Wil je het boek lezen?Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arie Jan Gelderblom. Lezen Geschiedenis van de Nederlandse literatuur - Ongeziene blikken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN