Het lied van de geesten

Het lied van de geesten - Jesmyn Ward | Fthsonline.com

...roorzaakt met haar sporadische.. Haar laatste boek, Sing, Unburied, Sing, is nu in het Nederlands vertaald als Het lied van de geesten ... Het lied van de geesten eBook: Ward, Jesmyn, Damsma, Harm ... ... . Ik ontmoet haar in een café vlakbij haar lievelingsboekhandel in New Orleans. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen ... Recensie van Inge Deutekom over Het lied van de geesten ... ... . Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Ze hoopt op een ... In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. In 'Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Ze hoopt op een ... Het lied van de geesten is een mooi en interessant boek, dat veel actuele thema's behandelt. Jesmyn Ward verdrinkt echter een beetje in al haar intenties, waardoor de symboliek, thema's en metaforen niet altijd even duidelijk naar voren komen. De gebeurtenissen in 'Het lied van de geesten' van de Amerikaanse Jesmyn Ward (1977) zouden zo uit een mistroostige roadmovie geplukt kunnen zijn. Leonie, een aan meth verslaafde moeder in een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Mississippi, sleept haar twee kinderen mee op een lange autorit om hun vader op te halen, die een straf van drie jaar heeft uitgezeten in de beruchte ... Na haar succes met 'Where the Line Bleeds', werd ook Jesmyn Ward's tweede boek goed ontvangen. 'Salvage the Bones' ontving meerdere prijzen, waaronder 'The National Book Award Of Fiction', en werd door critici geroemd. Nu is er 'Het lied van de geesten', waarin Ward de chaotische relatie beschrijft binnen een gezin met een heftig verleden. Het lied heeft 3 strofen. De eerste regels van de 3 strofen: 1. De Geest des Heren heeft een nieuw begin gemaakt, 2. Wij zijn in Hem gedoopt. Hij zalft ons met zijn vuur. 3. De Geest die ons bewoont, verzucht en smeekt naar God. Opname beluisteren...

INFORMATIE

AUTEUR
Jesmyn Ward
DIMENSIE
9,2 MB
BESTANDSNAAM
Het lied van de geesten.pdf

OMSCHRIJVING

In "Het lied van de geesten' van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Ze hoopt op een gelukkige familiereünie, maar in plaats daarvan volgt een hellevaart door een landschap dat nog altijd is getekend door armoede en racisme. Onderweg wordt zowel Leonie als Jojo geteisterd door spoken uit het verleden, dat op het platteland van het Diepe Zuiden, in de onsterfelijke woorden van William Faulkner, nooit dood is, zelfs niet voorbij. Ward ontving de National Book Award voor haar roman "Salvage the Bones' en voor "Het lied van de geesten', waarmee ze de eerste vrouw ooit is die de prijs twee keer heeft gekregen voor fictie.

Wil je het boek lezen?Het lied van de geesten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jesmyn Ward. Lezen Het lied van de geesten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN