Pimander 15 - Hermes Trismegistus

Pimander 15 - Hermes Trismegistus - Roelof van den Broek | Fthsonline.com

...ekend onder de titels Pimander en Poimandres) is een verzameling van zeventien esoterische traktaten in het Grieks uit het Egypte van de 2e en 3e eeuw ... The Divine Pymander: The Second Book, Called, Poemander ... .Deze verzameling werd toegeschreven aan de legendarische Hermes Trismegistus.In de traktaten wordt zogenaamd oude wijsheid geopenbaard door een god, Hermes en zijn volgelingen. Hermes Trismegistus may be associated with the Greek god Hermes and the Egyptian god Thoth. Greeks in the Ptolemaic Kingdom of Egypt recognized the equivalence of Hermes and Thoth through the interpretatio graeca. Consequently, the two gods ... Corpus Hermeticum - Wikipedia ... . Greeks in the Ptolemaic Kingdom of Egypt recognized the equivalence of Hermes and Thoth through the interpretatio graeca. Consequently, the two gods were worshiped as one, in what had been the Temple of Thoth in Khemenu, which was known in the Hellenistic period as Hermopolis. Pimander Hermes Trismegistus inleiding, teksten, commentaren. R. van den Broek. Beoordeel dit boek als eerste! Recensies. Linnen band met stofomslag Tweedehands vanaf € 22,50. Nieuw vanaf € 10,00. Zet op verlanglijst. Boek 15 uit de serie Pimander. Omschrijving. In de serie 'Pimander. Vergelijken - Hermes Trismegistus - Boek Rozekruis Pers, Uitgeverij De (9071608220) (2006) ISBN: 9789071608223 - Het Boek Hermes Trismegistus (9071608220) geschreven door Rozekruis Pers, Uitgeverij De bestel je op bruna.nl! In de serie `Pimander. Texts… Pimander 15 - Hermes Trismegistus Tweedehands. 29,95. J. van Oort; Pimander 11 - De Keulse Mani Codex Tweedehands. 20,95. Meer uit de serie Pimander. Advertentie. Advertentie Service & contact Snel regelen in je account. Volg je bestelling, betaal facturen of retourneer een artikel. Heb je ons nodig? ... Piman...

INFORMATIE

AUTEUR
Roelof van den Broek
DIMENSIE
4,54 MB
BESTANDSNAAM
Pimander 15 - Hermes Trismegistus.pdf

OMSCHRIJVING

Pimander 15 - Hermes Trismegistus 1e druk is een boek van Roelof van den Broek uitgegeven bij In de Pelikaan Bibliotheca Philosophica Hermetica. ISBN 9789071608223 In de serie ¿Pimander. Texts and Studies published by the Bibliotheca Philosophica Hermetica¿ zijn inmiddels twee hermetische hoofdwerken verschenen, Corpus Hermeticum en Asclepius. Als derde grote hermetische teksteditie volgt nu Hermes Trismegistus. Inleiding, Teksten, Commentaren, door Roelof van den Broek. Naast de al bekende hermetische fragmenten uit de anthologie van Stobaeus (vijfde eeuw) en de berichten in de latere Griekse en Romeinse literatuur zijn tevens belangrijke recent ontdekte teksten opgenomen, die nu voor het eerst in het Nederlands vertaald en toegelicht worden: de Weense fragmenten, de Hermetica van Oxford en de Definities van Hermes Trismegistus. Als laatste nieuw ontdekte tekst volgt De Inwijding in de achtste en de negende sfeer (Nag Hammadi, 1945). Met name deze tekst is van groot belang voor onze kennis van het Hermetisme. De veelbesproken vraag of er in de eerste eeuwen van onze jaartelling hermetische gemeenschappen bestonden met inwijdingen, gebeden, hymnen, maaltijden en riten is door deze tekst weer bijzonder actueel geworden. De uitgebreide inleiding biedt een toegankelijk overzicht van het karakter van het Hermetisme in de Oudheid en de opvattingen die in de hermetische teksten worden uitgedragen. Roelof van den Broek (1931) studeerde theologie in Utrecht en promoveerde in 1972 op een proefschrift over de vogel feniks in de klassieke en vroegchristelijke literatuur. Na een periode als leraar in Nijmegen en studentendecaan in Amsterdam, was hij vanaf 1970 in verschillende functies verbonden aan de Universiteit Utrecht, het laatst als hoogleraar in de geschiedenis van het christendom. Hij publiceerde o.m. De taal van de Gnosis (1986), Corpus Hermeticum ¿ samen met G. Quispel ¿ (1990), Studies in Gnosticism and Alexandrian Christianity (1996) en Hermes Trismegistus. Inleiding, Teksten, Commentaren (2006) Hij was een van de redacteuren van Dictionary of Gnosis and Western Esotericism (2005), waarvoor hij ook veel bijdragen schreef. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en ontving in 1999 een eredoctoraat van de Sorbonne (École Pratique des Hautes Études, Parijs).

Wil je het boek lezen?Pimander 15 - Hermes Trismegistus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roelof van den Broek. Lezen Pimander 15 - Hermes Trismegistus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN