Salammbô

Salammbô - Gustave Flaubert | Fthsonline.com

... after the First Punic War.Flaubert's main source was Book I of Polybius's Histories ... Druillet, Philippe - 5x Estampes - Salammbô - Losbladig ... ... .The novel jumpstarted a renewed interest in the history of the Roman Republic's conflict with the North African Phoenician ... Voorgeschiedenis. Salammbo is de tweede roman van Flaubert, na zijn debuutroman Madame Bovary.Zijn debuutroman genoot meteen na publicatie een enorme belangstelling. Begin 1857 werd Flaubert echter voor de rechtbank gedaagd omdat het boek de goede zeden en het katholieke geloof zou aantasten en beledigen. Salammbô is an opera in five acts composed by Ernest Reyer to a French libretto b ... bol.com | Salammbô, G. Flaubert | 9789025313791 | Boeken ... . Salammbô is an opera in five acts composed by Ernest Reyer to a French libretto by Camille du Locle.It is based on the homonymous novel by Gustave Flaubert (1862). Initially refused by Paris, Reyer's opera enjoyed its first performance at the Théâtre Royal de la Monnaie in Brussels, on 10 February 1890, with sets designed by Pierre Devis and Armand Lynen. Salammbô wordt door Flaubertkenners beschouwd als een van de meesterwerken van Frankrijks grootste stilist uit de negentiende eeuw. Het werd...

INFORMATIE

AUTEUR
Gustave Flaubert
DIMENSIE
12,12 MB
BESTANDSNAAM
Salammbô.pdf

OMSCHRIJVING

Salammbô is een van de meesterwerken uit de wereldliteratuur. Het is een belangrijk voorbeeld voor vrijwel elke schrijver van historische romans.Gustave Flaubert vertelt het verhaal van de strijd van een groep huurlingen tegen Carthago (240-237 v.Chr.). De huurlingen werden niet betaald en keerden zich daarom tegen hun broodheren. Het is een strijd tussen een civilisatie en de door haar verdrukte groepen, hier de Barbarengenoemd. Flaubert baseert zich op Polybius, die de oorlog karakteriseert als een van de wreedste uit de menselijke geschiedenis.Tegen deze achtergrond vertelt Flaubert het verhaal van de tragische liefde van Matho, een van de leiders van de opstandelingen, en Salammbô, dochter van Hamilcar, Carthago's leider in de strijd. De huurlingen worden verslagen en Matho wordt ter dood veroordeeld. Als Salammbô wordt gedwongen met de man van haar vaders keuze te trouwen, pleegt ze zelfmoord.

Wil je het boek lezen?Salammbô in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gustave Flaubert. Lezen Salammbô Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN