Goeroes

Goeroes - Stine Jensen | Fthsonline.com

...autoriteit ontleent aan zijn ervaring, zoals het bereiken van verlichting of zelfverwerkelijking ... Goeroemania | Goeroe - Inspiratie - Drijfveren ... ... Het begrip goeroe, ook wel gespeld al guru, is afkomstig uit het hindoeïsme waar goeroes de goddelijke teksten mondeling doorgaven aan nieuwe generaties. Inmiddels wordt het begrip goeroe breed gebruikt bij spirituele leiders met veel volgelingen. In die zin heeft goeroe soms een negatieve bijklank. Mensen volgen blind het door een goeroe ... hotel en restaurant en sloepenverhuur in Akkrum Fri ... Goeroe - 10 definities - Encyclo ... . Mensen volgen blind het door een goeroe ... hotel en restaurant en sloepenverhuur in Akkrum Friesland. Kanadeeskestrjitte 45 - 8491BC - Akkrum - Nederland - Tel: 0566651312 goeroes: verkleinwoord: Zelfstandig naamwoord. goeroe m. een spiritueel leider, vooral in oosterse godsdiensten en sektes Het loopt parallel aan wat Staal schrijft over in Azië ontwikkelde technieken als yoga, meditatie en acupunctuur: de praktijk is vaak heel effectief, en daarvoor mag je best bij een goeroe in de leer. Als Libelle-redacteur kreeg ik de kans enkele bekende goeroes te ontmoeten. Zelf heb ik het eerlijk gezegd niet zo op goeroes. Of misschi...

INFORMATIE

AUTEUR
Stine Jensen
DIMENSIE
3,4 MB
BESTANDSNAAM
Goeroes.pdf

OMSCHRIJVING

Als een cursusweek mediteren in Frankrijk een bizarre wending neemt, komt Stine Jensen voor de vraag te staan: hoe ver ben je bereid te gaan voor je spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel of niet doen? Veel moderne spiritualiteit is lang niet zo zen als we denken. De vergelijking met een onderdrukkende religie of een sekte kan gemakkelijk worden gemaakt wanneer je je afhankelijk maakt van een geestelijk leider. Maar de kracht van moderne spiritualiteit zit hem juist vaak ook in de aantrekkingskracht van de gemeenschap in een individualistische samenleving. In Goeroes onderzoekt Stine de relatie tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid, autonomie en overgave en de behoefte aan spirituele groei.

Wil je het boek lezen?Goeroes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stine Jensen. Lezen Goeroes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN