Het Feest Van Saturnus

Het Feest Van Saturnus - Piet Gerbrandy | Fthsonline.com

...m deel aan het feest ter ere van de god Saturnus, die landbouw en welvaart over hun land had gebracht ... Het feest van Saturnus. De literatuur van het heidense ... ... . Slaven konden die dag op gelijke voet met hun meester feestvieren en werden zelf door hen bediend, dit kan op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. In Het feest van Saturnus wordt een overzicht geboden van de Latijnse literatuur van de heidense Oudheid, een ongebroken traditie die een kleine duizend jaar omspant, van de derde eeuw v.Chr. tot aan de Middeleeuwen. Het feest van Saturnus, zoals het boek heet, is dan ook een verre van ... Boekpresentatie: Het feest van Saturnus - SPUI25 ... .Chr. tot aan de Middeleeuwen. Het feest van Saturnus, zoals het boek heet, is dan ook een verre van eenzijdig werk, eentonig (en dat letterlijk) is het evenmin, het is zelfs nogal eens opwindend. En, het belangrijkste, de auteur beheerst de grote kunst van het citeren. Het feest van Saturnus de literatuur van het oude Rome. P. Gerbrandy. Productomschrijving. Literatuurgeschiedenissen zijn nogal eens saai en kunnen de lezer een levenslange afkeer bezorgen van alles wat met literatuur te maken heeft. Dit geldt echter niet voor Gerbrandy's geschiedenis van de Romeinse literatuur. Het feest van Saturnus | ISBN 9789025364250 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De S...

INFORMATIE

AUTEUR
Piet Gerbrandy
DIMENSIE
9,74 MB
BESTANDSNAAM
Het Feest Van Saturnus.pdf

OMSCHRIJVING

Dido en Aeneas, Daedealus en Icarus, Nero en Agrippina: je hoeft niet uitzonderlijk geletterd te zijn om deze personages uit de Latijnse literatuur te kennen. Al eeuwenlang behoren schoolauteurs als Cicero, Vergilius, Livius en Tacitus tot de standaardbagage van de West-Europese intellectueel Ovidius is een van de invloedrijkste dichters aller tijden, Catullus en Horatius gelden als grondleggers van de lyriek zoals die nog iedere dag geschreven wordt. Maar hoe zit het met Lucilius en Varro, Persius en Gellius, Symmachus en Macrobius? Om wat voor reden dan ook worden zij nog zelden gelezen, terwijl hun werk buitengewoon de moeite waard is. In Het feest van Saturnus wordt een overzicht geboden van de Latijnse literatuur van de heidense Oudheid, een ongebroken traditie die een kleine duizend jaar omspant, van de derde eeuw v.Chr. tot aan de Middeleeuwen. Alle auteurs worden in hun literaire verband geplaatst en vele fragmenten in vertaling staan er borg voor dat de werken echt tot leven komen. Het boek laat zien dat de Romeinse literatoren een onwrikbaar geloof koesterden in de macht van het woord, dat zij virtuoos gebruikten om geliefden te verleiden, rechters te overreden, vijanden zwart te maken en verslagen te boekstaven.

Wil je het boek lezen?Het Feest Van Saturnus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Piet Gerbrandy. Lezen Het Feest Van Saturnus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN