Imaginaire rescripting

Imaginaire rescripting - Remco van der Wijngaart | Fthsonline.com

...zelf staande behandeling van angst- en stemmingsklachten ... Imaginaire rescripting | mijn-bsl ... . Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op overzichtelijke wijze wordt beschreven hoe de techniek toegepast kan worden in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek of als op zichzelf staande behandeling van angst- en stemmingsklachten. Imaginaire rescripting. Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijvin ... Imaginaire rescripting (ImRs) - Praktijk van Grevenstein ... . Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op... Imaginaire rescripting is geschreven door Remco van der Wijngaart, psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog. Hij is meer dan 20 jaar werkzaam geweest op een academische afdeling van een ambulante geestelijke gezondheidszorginstelling waarbinnen hij als therapeut participeerde aan talrijke behandelstudies bij angst-, somatoforme- en eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. In dit protocol worden nachtmerries niet alleen als symptoom gezien, maar ook als apart probleem dat behandeling verdient.Het protocol is gebaseerd op een nieuwe cognitieve behandelingsmethode, de 'imaginatie- en rescriptingtherapie' (IRT). Er is onderzoe Imaginaire exposure met rescripting of kortweg imaginaire rescripting is een behandeling waarbij de patiënt zich in zijn of haar verbeelding blootstelt aan een negatieve gebeurtenis, waarna de therapeut of de cliënt zelf in de scene stapt en het verloop van de gebeurtenis veranderd. 'Imaginaire rescripting, theorie en praktijk' door Remco van der Wijngaart - Onze prijs: €26,95 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. Imaginaire rescripting (ImRs) Imaginatie en Rescripting (ImRs) is een behandeltechniek die zich richt op het verbeelden en veranderen (rescripten) van beladen (herinnerings)beelden. Door het verminderen van de impact van stoornis gerelateerde herinneringen of gevreesde gebeurtenissen kunnen psychische klachten verminderen. Imaginaire rescripting in groepsschematherapie voor BPS. Guido Sijbers en Rosi Reubsaet. Imaginaire rescripting in groepsschematherapie voor BPS Guido Sijbers en Rosi Reubsaet Programma Introductie Theorie Rollenspel (presenteren en zelf oefenen) Afronding en evaluatie 2 Korte inleiding (groeps)schematherapie . Nadere informatie Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op overzichtelijke wijze wordt beschreven hoe de techniek toegepast kan worden in de behandeling van persoonlijkheidsproblem...

INFORMATIE

AUTEUR
Remco van der Wijngaart
DIMENSIE
6,74 MB
BESTANDSNAAM
Imaginaire rescripting.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek biedt een praktische en volledige beschrijving van imaginaire rescripting als behandelmethode voor diverse klachten. Op overzichtelijke wijze wordt beschreven hoe de techniek toegepast kan worden in de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek of als op zichzelf staande behandeling van angst- en stemmingsklachten. Daarnaast worden diverse specialistische toepassingsgebieden besproken zoals het gebruik van imaginaire rescripting bij nachtmerries, eetstoornissen dwangstoornis etc. Dit boek is een onmisbaar handboek voor therapeuten die deze techniek willen leren maar biedt door zijn volledigheid ook een mogelijkheid om reeds bestaande kennis en vaardigheden verder uit te breiden.Het boek beschrijft de verschillende fasen van de techniek. Beschreven wordt hoe een imaginatie-oefening kan worden gebruikt in de diagnostiekfase, hoe de therapeut beelden rescript tijdens de beginfase van de behandeling en hoe de cliënt leert zelf betekenisvolle beelden uit het verleden te herschrijven. Tenslotte wordt ook beschreven hoe imaginaire rescripting een methode kan zijn om de cliënt voor te bereiden op toekomstige triggersituaties.Iedere stap wordt toegelicht met overzichtelijke praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt ingegaan op diverse uitdagende situaties die clinici in de praktijk tegenkomen zoals cliënten die zeggen geen beelden te hebben, die worstelen met schuldgevoelens tijdens de rescripting, die zich kritisch uitlaten over de oefeningen en vele andere probleemsituaties.Remco van der Wijngaart is psychotherapeut en gezondheidszorgpsycholoog. Hij is meer dan 20 jaar werkzaam geweest op een academische afdeling van een ambulante geestelijke gezondheidszorginstelling waar hij opgeleid is in cognitieve gedragstherapie en schematherapie waarbij imaginaire rescripting een veelgebruikte interventie is. Momenteel is hij werkzaam in een zelfstandige praktijk voor psychotherapie.

Wil je het boek lezen?Imaginaire rescripting in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Remco van der Wijngaart. Lezen Imaginaire rescripting Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN