Een soort geluk

Een soort geluk - Peter Abelsen | Fthsonline.com

...ige wat voor Martin telt is zijn vriendin ... Een beter soort geluk | MelanieLemmen.com ... . Met Een soort geluk heeft Peter Abelsen een debuut geschreven dat bewondering afdwingt. Zonder het nadrukkelijk in het gezicht van zijn lezers te drukken, doet hij meer dan je verwacht - en het gaat allemaal goed. Meer dan goed. Het boek geeft tevens een mooi tijdsbeeld van de afgelopen veertig jaar. Met Een soort geluk heeft Peter Abelsen een debuut geschreven dat bewondering afdwingt. Zonder het nadrukkelijk in het gezicht ... Een soort geluk | Peter Abelsen - Doorbraak winkel ... . Zonder het nadrukkelijk in het gezicht van zijn lezers te drukken, doet hij meer dan je verwacht - en het gaat allemaal goed. Meer dan goed. Het boek geeft tevens een mooi tijdsbeeld van de afgelopen veertig jaar. Een soort geluk direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Een soort geluk is bovenal een intelligente, invoelende roman. In een kort telefoongesprek liet de nuchtere Abelsen - tevreden met zijn huidige leven, een fijne vriendin, drie mooie vertaalopdrachten - zich ontvallen dat het geen zin heeft om een tweede boek te schrijven wanneer het debuut grotendeels ongezien blijft. Een roman waarin dat laatste goed is gelukt, is Een soort geluk van Peter Abelsen. De wereld waarin de roman zich voor een groot deel afspeelt is het medisch onderzoek. Medisch analist Martin van Houten heeft de hoofdrol, een self-made man die zich via een vage schoolcarrière naar een HBO+ niveau opwerkt om briljant te zijn met analysewerk in het medische laboratorium. Ongeluk is ook een soort geluk (Paperback). 'Verhalen van uitzonderlijke klasse.' Zo typeerde Jan...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Abelsen
DIMENSIE
12,19 MB
BESTANDSNAAM
Een soort geluk.pdf

OMSCHRIJVING

Het is 1980, Amsterdam is in verval en Martin van Houten heeft alles om in wat dan ook te slagen, behalve ambitie. Wanneer hij na zijn opleiding op een medisch researchinstituut gaat werken, ontgaat hem de eer als een prominent hoogleraar hem onderzoek laat doen naar een pasontdekt virus dat de wereld dreigt lam te leggen, want het enige wat voor Martin telt is zijn vriendin. Buiten de uren met haar glijdt alles van hem af, tot hij ongemerkt het punt bereikt waarop zelfs zijn relatie ten prooi valt aan zijn onwil om het leven serieus te nemen. Hij raakt op drift, ontdekt de muziekscene, vindt het snelle geld van de zelfkant, maar blijft overal een laconieke buitenstaander. Zelfs de verzoening met zijn geliefde leert hem niet te kiezen voor het enige wat ertoe doet. Tot ze kanker krijgt.Het is 2017, Amsterdam bloeit en Martin kijkt terug. Waar is het misgegaan? Waar was hij fout, waar machteloos en waar de speelbal van anderen?

Wil je het boek lezen?Een soort geluk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Abelsen. Lezen Een soort geluk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN