Eerst als tragedie, dan als klucht

Eerst als tragedie, dan als klucht - Slavoj Zizek | Fthsonline.com

...neen. Met zijn rake karakteriseringen, sweeping statements en spitse oneliners over de gebeurtenissen van 2011 laat het zich lezen als een oudejaarsconference ... bol.com | Eerst als tragedie, dan als klucht ... ... . Eerst als tragedie, dan als klucht kijkt terug op de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw. In 2001 begonnen deze met een tragedie: de aanslagen op 11 september. Zeven jaar later eindigen ze met een klucht: de economische crisis. In die twee momenten stierf het liberalisme feitelijk twee keer: als politieke theorie en als economisch systeem. Dat dubbel optreden, eerst als tragedie, dan als klucht, geldt niet alleen de grote wereldhistorische feiten. Bij de eerste predikanten die uit het ambt gez ... Eerst als tragedie, dan als klucht - Jan Greven ... . Dat dubbel optreden, eerst als tragedie, dan als klucht, geldt niet alleen de grote wereldhistorische feiten. Bij de eerste predikanten die uit het ambt gezet werden, denk aan de Amsterdamse dominee Geelkerken die in 1926 uit de Gereformeerde kerk gezet werd, draaide het nog om essentiële zaken. Eerst als tragedie, dan als klucht kijkt terug op de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw. In 2001 begonnen deze met een tragedie: de aanslagen op 11 september. Zeven jaar later eindigen ze met een klucht: de economische crisis. In die twee momenten stierf het liberalisme feitelijk twee keer: als politieke theorie en als economisch systeem. Eerst als tragedie, dan als klucht. Door Gastredacteur woensdag 7 december 2011, 11:00 Thema Algemeen, Leven. Zal de financiële meltdown dan een ontnuchterend moment zijn, het ontwaken uit een droom? Koop Eerst als tragedie, dan als klucht van Zizek met ISBN 9789461054968. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Eerst als tragedie, dan als klucht book. Read 283 reviews from the world's largest community for readers...

INFORMATIE

AUTEUR
Slavoj Zizek
DIMENSIE
9,16 MB
BESTANDSNAAM
Eerst als tragedie, dan als klucht.pdf

OMSCHRIJVING

Eerst als tragedie, dan als klucht 1e druk is een boek van Slavoj Zizek uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789461054968 Hegel stelde dat de geschiedenis zich steeds herhaalt. Marx beaamde dit, maar verbeterde hem op een essentieel punt. Historische gebeurtenissen vinden eerst plaats als tragedie, maar keren vervolgens terug als klucht. In Slavoji eks kernachtige nieuwe boek is dit gegeven het uitgangspunt voor een messcherpe analyse van de situatie anno nu. Eerst als tragedie, dan als klucht kijkt terug op de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw. In 2001 begonnen deze met een tragedie: de aanslagen op 11 september. Zeven jaar later eindigen ze met een klucht: de economische crisis. In die twee momenten stierf het liberalisme feitelijk twee keer: als politieke theorie en als economisch systeem. Toch houdt het lijk van deze ideologie niet op ons op allerlei manieren te bespoken. Een bijzonder ernstige zaak, omdat het verhindert de kritieke staat van de wereld adequaat aan te pakken. Volgensi ek staat de apocalyps op de stoep, niet alleen in ecomomische zin, maar ook ecologisch, biogenetisch en sociaal. Het is de hoogste tijd dat progressievelingen en vemeend 'links' ophouden met navelstaren en serieus over de revolutie gaan nadenken!De Nederlandse vertaling is een door de auteur geactualiseerde uitgave van zijn oorspronkelijke boek uit 2009.Slavoji ek (1949) is hoogleraar aan de Universiteit van Ljubljana, Slovenien aan de European Graduate School in Saas-Fee, Zwitserland. Eerder verschenen bij Boom/SUN o.a. Welkom in de woestijn van de werkelijkheid (2005), Geweld (2009) en Intolerantie (2011).

Wil je het boek lezen?Eerst als tragedie, dan als klucht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Slavoj Zizek. Lezen Eerst als tragedie, dan als klucht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN