Stemmen horen

Stemmen horen - Iris Sommer | Fthsonline.com

...an fijn zijn of juist heel naar. De stemmen zijn op zichzelf geen ziekte ... Stemmen horen is niet altijd een psychose | Nederlands ... ... . Actief bezig zijn met taal of muziek kan de stemmen verminderen. Neem contact op met uw huisarts als u last heeft van het stemmen horen Stemmen horen kan voorkomen bij psychiatrische aandoeningen, neurologische aandoeningen, bij hardhorendheid, maar ook bij mensen die geestelijk en lichamelijk als gezond worden beschouwd. Ook kinderen kunnen stemmen horen. Grofweg één op de tien kinderen tussen zeven en acht jaar hoort wel ... GGZ Standaarden ... . Grofweg één op de tien kinderen tussen zeven en acht jaar hoort wel eens stemmen. Verklaringen voor het horen van stemmen Uit onderzoek komt naar voren dat bij 70% van de mensen die stemmen horen, het stemmen horen begon naar aanleiding van een bedreigende levenservaring of trauma. Voorbeelden zijn: rouw, ziekte, gepest worden op school, een opleiding niet kunnen volgen, scheiden, seksueel misbruik en ernstige stress. Stemmen horen komt erg vaak voor. Uit bevolkingsonderzoek blijkt ongeveer 4% van de mensen deze ervaring te kennen. De meesten van hen kunnen goed met hun stemmen overweg. Ze worden door ze geholpen, bijvoorbeeld op een oplossing van een probleem gebracht. Door ze geïnspireerd, zoals bij schrijvers die de stemmen als karakters in boeken gebruiken. Stemmen horen, met of zonder wanen, komt veel voor bij mensen met de diagnose schizofrenie en daarnaast regelmatig bij mensen met andere aandoeningen, zoals borderline persoonlijkheidsstoornis, bipolaire stoornis, depressie, angststoornis, dissociatieve stoornis of PTSS (zie tabel Overzicht van diagnosen waarbij het horen van stemmen kan voorkomen). Stemmen horen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Iris Sommer
DIMENSIE
8,19 MB
BESTANDSNAAM
Stemmen horen.pdf

OMSCHRIJVING

Ongeveer vijf procent van alle Nederlanders hoort op enig moment in zijn leven stemmen die er in werkelijkheid niet zijn. Voor veel mensen is dat een zware handicap die zij het liefst geheim houden, want nog te vaak worden alle stemmenhoorders afgedaan als gevaarlijke gekken: de paar mensen die ooit het nieuws haalden omdat ze gewelddadig werden in opdracht van hun stemmen, blijven beeldbepalend.Voor patiënten met een psychose kunnen stemmen echt afschuwelijk zijn: ze zeggen dat je slecht bent en dood moet. Toch zijn er ook mensen die juist blij zijn met de stemmen die ze horen. Ze krijgen advies en goede raad, en beschouwen hun stemmen als een gave waarmee ze ook anderen kunnen helpen.Waarom hoort de één wel stemmen en de ander niet? Hoe is het om dit mee te maken? Wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen Jeanne d’Arc, helderzienden, paranormaal genezers en patiënten met psychoses? Wat gebeurt er in de hersenen van iemand die stemmen hoort?Naast de verschillende, door moderne technieken vaak spectaculaire verklaringen en onderzoeksresultaten, komen in dit boek ook alle verschillende behandelingen aan bod, van een betere omgang met de stemmen tot medicijnen en psychotherapie.

Wil je het boek lezen?Stemmen horen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Iris Sommer. Lezen Stemmen horen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN