Uitgebuit

Uitgebuit - Emiel Woutersen | Fthsonline.com

...lië Deze migranten werden uitgebuit, nu runnen ze hun eigen coöperatie in Italië Mobido Keita maakt kan schoon die hij gebruikte om yoghurt te prepareren ... Hoe Nederland Suriname heeft uitgebuit en verwaarloosd - NRC ... . Duizenden Nepalese meisjes uitgebuit EVA LUDEMANN 20 juni 2012, 0:00. AMSTERDAM - Officieel is het verboden, maar bij zeker een derde van alle huwelijken in Nepal is de bruid onder de 15 jaar. In 'Uitgebuit' legt Emiel Woutersen de wantoestanden binnen de huidige Nederlandse arbeidsmarkt bloot. De afgelopen vijftien jaar groeide het aantal flexcontracten in Nederland met één miljoen. In het land dat jarenlang trots was op haar sociale polderove ... uitgebuit - Vertaling naar Duits - voorbeelden Nederlands ... ... . De afgelopen vijftien jaar groeide het aantal flexcontracten in Nederland met één miljoen. In het land dat jarenlang trots was op haar sociale polderoverleg wordt de vaste baan in hoog tempo vervangen door onderbetaald en onbeschermd werk. Loverboys zijn mensenhandelaren die proberen om jonge meisjes of jongens verliefd op hen te maken. Of hen op een andere manier te manipuleren. Daarna buiten ze de jongeren uit in onder andere de seksindustrie....

INFORMATIE

AUTEUR
Emiel Woutersen
DIMENSIE
9,77 MB
BESTANDSNAAM
Uitgebuit.pdf

OMSCHRIJVING

In "Uitgebuit' legt Emiel Woutersen de wantoestanden binnen de huidige Nederlandse arbeidsmarkt bloot. De afgelopen vijftien jaar groeide het aantal flexcontracten in Nederland met één miljoen. In het land dat jarenlang trots was op haar sociale polderoverleg wordt de vaste baan in hoog tempo vervangen door onderbetaald en onbeschermd werk. Verslaggevers van het Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico onderzochten de onderkant van de arbeidsmarkt en stuitten op schokkende situaties. Er loopt een rechte lijn van flexwerk naar moderne slavernij. En niet alleen bij Uber of Amazon – arbeidsuitbuiting heerst overal, blijkt uit hun reportages over onder meer het distributiecentrum van Albert Heijn, de tabak- en vleesfabriek en de verborgen wereld van schoonmakers en au pairs. Zelfs het onschuldige reisje over de Rijn steunt benedendeks op uitbuiting, en ook op de universiteit en in de journalistiek is deze niet ver weg. "Uitgebuit' is een actueel en urgent journalistiek werk, een eye-opener voor degenen die denken dat in Nederland alles netjes geregeld is en "Amerikaanse toestanden' van werkende armen hier niet voorkomen.

Wil je het boek lezen?Uitgebuit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Emiel Woutersen. Lezen Uitgebuit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN