De Rusluie

De Rusluie - Nicole Harmsen | Fthsonline.com

...ongeval verlamd is, kan niets anders dan lijdzaam toezien hoe haar familie gebukt gaat onder de armoedige omstandigheden ... Nicole Harmsen schreef boek over Rusluie, Vriezenveners ... ... . Clara ziet toe hoe andere boeren, thuiswevers, als marskramers hun weg naar Petersburg vinden. Lees „De Rusluie Een Nederlands-Russische familiegeschiedenis" door Nicole Harmsen verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Nicole Harmsen schreef met 'De Rusluie' een filmisch epos waarin de gevoelens van een bonte schakering avonturiers invoe... Nicole Harmsen schreef met 'De Rusluie' een filmisch epos waarin de gevoelens van een bonte schakering avonturiers i ... Nicole Harmsen ... ... Nicole Harmsen schreef met 'De Rusluie' een filmisch epos waarin de gevoelens van een bonte schakering avonturiers invoelbaar zijn gemaakt; een boek over vrijheid, handelsgeest en doorzettingsvermogen, maar ook over het perpetuum mobile van haat en liefde, oorlog en vrede, dood en leven. In "De Rusluie" hebben we het over een efficiënt literair product, klaargestoomd voor verfilming en geschikt voor het allerbreedste publiek. Het lijkt een logische opvolger van het postmodernisme te zijn. Dit fenomeen wordt ook al in andere levenssferen weerspiegeld. Nicole Harmsen schreef met 'De Rusluie' een filmisch epos waarin de gevoelens van een bonte schakering avonturiers invoelbaar zijn gemaakt; een boek over vrijheid, handelsgeest en doorzettingsvermogen, maar ook over het perpetuum mobile van haat en liefde, oorlog en vrede, dood en leven. 'De Rusluie' is Harmsens debuutroman. Vriezenveen, 1738. Clara Grobben, die door een ongeval verlamd is ... 'De Rusluie' is Harmsens debuutroman. Vriezenveen, 1738. Clara Grobben, die door een ongeval verlamd is, kan niets anders dan lijdzaam toezien hoe haar familie gebukt gaat onder de armoedige omstandigheden. Clara ziet toe hoe andere boeren, thuiswevers, als marskramers hun weg naar Petersburg vinden. De Rusluie | ISBN 9789026344169 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Nicole Harmsen
DIMENSIE
6,50 MB
BESTANDSNAAM
De Rusluie.pdf

OMSCHRIJVING

Nicole Harmsen schreef met "De Rusluie' een filmisch epos waarin de gevoelens van een bonte schakering avonturiers invoelbaar zijn gemaakt; een boek over vrijheid, handelsgeest en doorzettingsvermogen, maar ook over het perpetuum mobile van haat en liefde, oorlog en vrede, dood en leven. "De Rusluie' is Harmsens debuutroman. Vriezenveen, 1738. Clara Grobben, die door een ongeval verlamd is, kan niets anders dan lijdzaam toezien hoe haar familie gebukt gaat onder de armoedige omstandigheden. Clara ziet toe hoe andere boeren, thuiswevers, als marskramers hun weg naar Petersburg vinden. Deze Vjenneluie, de Rusluie genoemd, nemen linnen mee, tuinzaden, vlaszaden en lijnzaadolie. Meestal blijven ze lang weg, maar de investering loont, want de boeren worden zienderogen rijker. Het verhaal van Clara vormt de start van dit schitterende familie-epos dat een periode van tweehonderd jaar omspant. Terwijl de families in Rusland in steeds grotere welvaart leven, komen de Franse Revolutie, de Bataafse Revolutie en de Russische Revolutie voorbij. Tegen de achtergrond van deze grote historische gebeurtenissen worstelen verschillende verhaalpersonages met hun drang naar vrijheid, vechten ze tegen onderdrukking en moeten ze erbarmelijke omstandigheden het hoofd bieden.

Wil je het boek lezen?De Rusluie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nicole Harmsen. Lezen De Rusluie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN