De teelt van leifruitbomen

De teelt van leifruitbomen - J. Freriks | Fthsonline.com

...kes is een bijzonder waardevol lees- en naslagwerk als het gaat om de teelt van leifruit ... De teelt van Leifruitbomen (met afbeeldingen) | Eetbare ... ... . De auteur is dé specialist in Nederland op het gebied van leifruitsnoei. In De teelt van leifruitbomen beschrijft J.M. Freriks uitvoerig in woord en met illustraties van P. Eskes de teelt, het opleiden en snoeien van (oude) fruitrassen die geschikt zijn voor de teelt als leivorm.. In 2011 heeft Stichting In Arcadië de heruitgave van de inmiddels uitverkochte eerste druk uit 1997 verzorgd. De teelt van leifruitbomen is te bestellen via [email protected] of ... Fruit ... De teelt van leifruitbomen - permacultuurboeken.nl ... . De teelt van leifruitbomen is te bestellen via [email protected] of ... Fruitteelt is de tak van tuinbouw die zich bezighoudt met het telen van fruit.Er zijn vele soorten fruit, bijvoorbeeld appel, peer, druif, sinaasappel, banaan en doerian.. Op welk(e) van die soorten de telers zich richten, wordt bepaald door een aantal factoren, zoals klimaatzone, plaatselijke klimatologische omstandigheden, bodemsoort en vraag vanuit de markt. Elke fruitboom heeft zo zijn specifieke kenmerken. Elke fruitboom heeft ook zijn eigen specifieke eigenschappen, waardoor de boom qua karakter afwijkt van de andere boom. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen de verschillende fruitbomen, bijvoorbeeld betreffende het snoeien van de fruitbomen. Daar gaan we even dieper op in. De teelt van stokbonen komt ni...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Freriks
DIMENSIE
5,60 MB
BESTANDSNAAM
De teelt van leifruitbomen.pdf

OMSCHRIJVING

Het boek De teelt van leifruitbomen (derde druk)door J.M. Freriks met tekeningen van Pia Eskes is een bijzonder waardevol lees- en naslagwerk als het gaat om de teelt van leifruit. De auteur is dé specialist in Nederland op het gebied van leifruitsnoei. In 2013 is Freriks benoemd tot Ridder inde Orde van Oranje-Nassau voor zijn promotie van het leifruit.De teksten in dit handboek zijn praktisch en worden ondersteund door de duidelijke tekeningen van Pia Eskes. Dit boek beschrijft uitvoerig, in woord en beeld, de teelt, het opleiden en snoeien van vele oude fruitrassen van onder andere peer, appel, abrikoos, pruim, druif, moerbei, bes, framboos, die geschikt zijn voor de teelt als leivorm. De groeiregels en de hulpmiddelen vormen een goede basis om ook andere boomvormen, zoals leilinde, dakplataan, op een juiste en evenwichtige wijze op te kweken.

Wil je het boek lezen?De teelt van leifruitbomen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Freriks. Lezen De teelt van leifruitbomen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN