Denkbewegingen

Denkbewegingen - Mariette Willemsen | Fthsonline.com

...wegingen is een filosofisch ingesteld boek, met het onderwerp Emoties ... de-denkbewegingen-van-harry-mulisch - yumpu.com ... . Dit boek heb ik gebruikt als bron voor mijn PWS Emoties. Het is een redelijk pittig boek, moeilijke zinnen door de dure en moeilijke woorden. Maar dit is wel nodig, anders is de zin niet compleet. Een filosoof wil alles namelijk zo precies mogelijk zeggen. title = "Denkbewegingen. Inleiding in de filosofie van emoties.", abstract = "In dit schoolboek worden kwesties en onderscheidingen besproken die centraal staan in de emotiefilosofie, waaronder de cognitivistische en de fysiologische benadering, het verschil tussen basisemoties en afgeleide emoties, de rol van het nature- nurturedebat in de emotiefilosofie. Scholieren.com helpt scholieren om samen betere resultaten te halen ... Denkbewegingen door Mariëtte Willemsen (Boek ... ... . Scholieren.com helpt scholieren om samen betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Met kennis, actualiteit, tips en meningen. Op een inspirerende, eerlijke en toegankelijke manier. Denkbewegingen | ISBN 9789026321962 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Denkbewegingen Dagboeken 1930-1932/1936-1937 Ludwig Wittgenstein. Tot voor kort onbekende, niet eerder gepubliceerde dagboeken (Denkbewegungen, 1997) van Wittgenstein, waarin sterk persoonlijke reflecties over religie en ethiek worden afgewisseld met beschouwingen over kunst en cultuur, en de relatie tussen de seksen. De denkbewegingen van Harry Mulisch door F.A. Muller 1. Exordium: de compositie van de wereld 2. De Oer-octaviteit en de Oertegenspraak 3. Eerste Argument voor de Oertegenspraak 4. Tweede Argument voor de Oertegenspraak 5. Resultaat van de Eerste Analyse 6. De Aporieën van Zeno 7. De Pijl en de Chrononhypothese 8. De Pijl en de ... Denkbewegingen Filosofie van de emoties Mariëtte Willemsen. Als je terugdeinnst voor een enge hond, doe je dat doorgaans uit angst. Als je geld geeft aan een zwerver, dan laat je je vermoedelijk leiden door medelijden. Koop Denkbewegingen van Willemsen, M. met ISBN 9789026321962. Grat...

INFORMATIE

AUTEUR
Mariette Willemsen
DIMENSIE
10,64 MB
BESTANDSNAAM
Denkbewegingen.pdf

OMSCHRIJVING

Als je terugdeinst voor een enge hond, doe je dat doorgaans uit angst. Als je geld geeft aan een zwerver, dan laat je je vermoedelijk leiden door medelijden. Bij veel dingen die we doen of ervaren, worden we beïnvloed door onze emoties. Soms overvallen ze ons en slaan ze ons lam, maar andere keren zetten ze ons juist aan tot actie en stimuleren ze ons om iets in de wereld te veranderen. In dit boek benadert Mariëtte Willemsen het begrip emoties vanuit filosofisch oogpunt. Hoe belangrijk zijn emoties? Zijn ze aangeboren of aangeleerd? Bestaan er universele emoties? Hoe kunnen we emoties inzetten om iets van iemand gedaan te krijgen? Zijn emoties altijd oprecht of kun je ze veinzen? Aan de hand van het werk van grote filosofen, onder wie Plato, Spinoza, Descartes, Nietzsche en Nussbaum, zet Willemsen op heldere wijze uiteen wat emoties zijnen wat ze teweeg kunnen brengen. Ze schrijft over horrorfilms en waarom die ons bang maken, over de emotionele kracht van speeches, en over de heersende emocultuur.

Wil je het boek lezen?Denkbewegingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariette Willemsen. Lezen Denkbewegingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN