Jan Jongbloed

Jan Jongbloed - Yoeri van den Busken | Fthsonline.com

...n het niet bij het grootste verlies van zijn leven: het overlijden van zijn 21-jarige zoon Eric, die als doelman getroffen werd door de bliksem ... Voetbalvrouwen - De Groene Amsterdammer ... . Met Story praat de voetballegend... Eric Jongbloed was de zoon van Jan Jongbloed, de legendarische keeper van onder meer DWS en FC Amsterdam. Ook Eric stond dus onder de lat bij DWS. Hier werd hij getroffen door een bliksemstraal. Yoeri van den Busken maakte hiervan een indrukwekkende reconstructie in het boek De Tragedies. Onder meer Rob Stenacker kwam aan het woord. Bekijk de profielen van mensen met de naam Jan Jongbloed. Word lid van Facebook om in contact te ... Jan Jongbloed: Doodgewone Amsterdammer zonder poeha ... . Onder meer Rob Stenacker kwam aan het woord. Bekijk de profielen van mensen met de naam Jan Jongbloed. Word lid van Facebook om in contact te komen met Jan Jongbloed en anderen die je mogelijk kent.... Bekijk het profiel van Jan Jongbloed op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Jan heeft 19 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Jan en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. Jan Jongbloed. Daarnaast waren er natuurlijk genoeg redenen te bedenken - zowel sportief als privé - om de lotgevallen van Jan Jongbloed eens een keer vast te leggen. - Hij is de oudste prof in de geschiedenis van het betaalde voetbal. Bij Royal Jongbloed maken we iets unieks: Bijbels! Ook hebben we bemoedigende bijbelstudies, inspirerende dagboeken, kinderboeken en fictie. Bekijk het profiel van Jan Jongbloed, MSc op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Jan heeft 4 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Jan en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. Bekijk de profielen van mensen met de naam Jan Jan Jongbloed. Word lid van Facebook om in contact te komen met Jan Jan Jongbloed en anderen die je... Die uitspraak was van Dien, de vrouw van wereldkeeper Jan Jongbloed, toen hun zoon Eric (21) was gestorven, die tijdens de wedstrijd Rood-Wit/A-DWS door de bliksem werd getroffen. Een van de mooiste verhalen aller tijden uit het Nederlandse voetbal is het. Dien Jongbloed: 'We waren "super-burgerlijk". Jan Jongbloed: "Ik ben altijd wel een beetje een luie man geweest" 30 mei 2018, 08.21 uur · Aangepast 11 december 2018, 13.07 uur Jongbloed, Jan. Club-statistics; Country-statitistics; Games; Season Club M G R Cha Cup; 85/86: Go Ahead Eagles Deventer 6 0 10 (I) - - 84/85: Go Ahead Eagles Deventer 32 0 15 (I) - - 83/84: Go Ahead Eagles Deventer 32 0 11 (I) - - 82/83: Go Ahead Eagles Deventer 11 0 12 (I) ... Of ik hem mocht interviewen voor Het Parool, vroeg ik Eric Jongbloed (21), begin september 1984. Ik liep stage bij de Amsterdamse krant; Eric was keeper van DWS, vertoonde qua stijl een grote gelij...

INFORMATIE

AUTEUR
Yoeri van den Busken
DIMENSIE
10,7 MB
BESTANDSNAAM
Jan Jongbloed.pdf

OMSCHRIJVING

Alles is apart aan Jan Jongbloed. Zijn carrière als eerste vliegende kiep van Nederland. Zijn records. Zijn twee WK-finales. Zijn persoonlijke tragedies. En zijn leefwijze, zo verpletterend eenvoudig dat het vanzelf bijzonder is voor een man van zijn statuur. De kleermakerszoon werd een vedette tegen wil en dank; die niet naar Ajax ging omdat hij vissen leuker vond dan voetbal.

Wil je het boek lezen?Jan Jongbloed in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yoeri van den Busken. Lezen Jan Jongbloed Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN