Koningen, kruisvaarders en kaliefen

Koningen, kruisvaarders en kaliefen - Brian A. Catlos | Fthsonline.com

...n handleiding, toont de verschillen tussen de middeleeuwen en nu ... Koningen, kruisvaarders en kaliefen (e-Book) - Brian A ... ... . Het is een intelligente oproep om compromissen te sluiten. Brian A. Catlos, Koningen, kruisvaarders en kaliefen. Geloof, macht en geweld ten tijde van de kruistochten en de jihad Bezige Bij, 2015, ISBN 978 90 8542 651 6, 448 blz, 29,99 euro. Brian Catlos, een Amerikaanse hoogleraar godsdienstwetenschappen, schreef met Koningen, Kruisvaarders & Kaliefen een lijvig boek waarin hij terugkeert naar de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht in 1096. In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal ... bol.com | Koningen, kruisvaarders & kaliefen. Geloof ... ... . In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal in het Middellandse Zeegebied van de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht. Historicus Brian A. Catlos beschrijft levendig de tactische manoeuvres, de godsdienstige disputen en de kleurrijke figuren van die tijd. Koningen, kruisvaarders en kaliefen. Koningen, kruisvaarders en kaliefen is een unieke geschiedenis die een verfrissende kijk biedt op noties als geloof en machtDe jihad lijkt in het Midden-Oosten van vandaag weer helemaal terug. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, de godsdienstoorlogen gaan terug tot de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot ... Koningen, kruisvaarders en kaliefen is een unieke geschiedenis die een verfrissende kijk biedt op noties als geloof en machtDe jihad lijkt in het Midden-Oosten van vandaag weer helemaal terug. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, de godsdienstoorlogen gaan terug tot de vroege middeleeuwen. Koningen kruisvaarders en kaliefen Koningen, kruisvaarders en kaliefen - Brian A. Catlos. 11 juni 2016 19 augustus 2015 door Jan. Titel: Koningen, Kruisvaarders en kaliefen Auteur: Brian A. Catlos Genre: Non-fictie Uitgever: De Bezige bij Uitgave datum: 17 februari 2015 Uitvoering ... De jihad lijkt in het hedendaagse Midden-Oosten weer helemaal terug te zijn. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, want godsdienstoorlogen waren er al in de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot gruwelijke Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Catlos, Brian A. - Koningen, kruisvaarders en kaliefen. Geloof, macht en geweld ten tijde van de kruistochten en de jihad. Koningen, kruisvaarders en kaliefen direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij geschiedenisboek-kope...

INFORMATIE

AUTEUR
Brian A. Catlos
DIMENSIE
11,32 MB
BESTANDSNAAM
Koningen, kruisvaarders en kaliefen.pdf

OMSCHRIJVING

De jihad lijkt in het hedendaagse Midden-Oosten weer helemaal terug te zijn. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, want godsdienstoorlogen waren er al in de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot gruwelijke daden. Maar is dat wel echt zo?In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal in het Middellandse Zeegebied van de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht. Historicus Brian A. Catlos beschrijft levendig de tactische manoeuvres, de godsdienstige disputen en de kleurrijke figuren van die tijd. Zijn verrassende conclusie: religieus extremisme was destijds niet zo belangrijk als tegenwoordig wordt verkondigd. Net als vandaag werd politiek bedreven op basis van eigenbelang, persoonlijkheid en ideologie. Contacten tussen de verschillende religies verliepen meestal vreedzaam en de ontmoeting tussen het christendom en de veel verfijndere islam legde zelfs de basis voor het moderne denken.Koningen, kruisvaarders en kaliefen is unieke geschiedschrijving die een verfrissende kijk biedt op begrippen als geloof en macht.

Wil je het boek lezen?Koningen, kruisvaarders en kaliefen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brian A. Catlos. Lezen Koningen, kruisvaarders en kaliefen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN