In tongen spreken

In tongen spreken - H.C. ten Berge | Fthsonline.com

...n controle om, het is niet de Geest die door jou heen spreekt - je spreekt zelf, door de kracht van God die in je is ... Spreken in Tongen - Scholten Uitgeverij - Christelijke ... ... . Het doel van tongentaal Het doel van het spreken in tongentaal is om tot God te bidden en Hem te eren - en als het gebeurt tijdens een samenkomst, moet het zijn tot opbouw van de gemeente ( 1 Korintiërs 14:26 ). Terloops vertelde Agnes regelmatig in tongen te spreken. Voornamelijk binnenskamers, als een manier om heel intiem met God te communiceren. De manier waarop ze erover sprak - vanzelfsprekend, bescheiden, zonder fratsen - raakte me. Als een evenwichtige v ... Christelijke glossolalie - Wikipedia ... . De manier waarop ze erover sprak - vanzelfsprekend, bescheiden, zonder fratsen - raakte me. Als een evenwichtige vrouw als Agnes in tongen spreekt, is het misschien zo gek nog niet, bedacht ik me. Spreken in tongen, talen of tongentaal duidt op het vermogen dat sommige christenen in de eerste eeuw door een wonder kregen, waardoor ze in een taal konden spreken zonder die eerst geleerd te hebben (Handelingen 10:46, voetnoot).Zo'n persoon werd goed begrepen door iedereen die de taal sprak (Handelingen 2:4-8).Het spreken in tongen was een van de gaven van de heilige geest die God sommige ... In tongen spreken bevat zeker gedichten die getuigen van euforie. Anderzijds is er geen taal die zonder tong kan klinken. Ook de helderste constatering, de meest aardse ervaringen: wie erover wil spreken, dient zijn tong te roeren. Het spreken in tongen is later door onder andere Petrus gebruikt als herkenningspunt voor het ontvangen van de Heilige Geest (Handelingen 10:44). Paulus beschrijft het doel en het correcte gebruik van het spreken in tongen uit in twee van zijn zendbrieven ( Romeinen 8 en 1 Korintiërs 12 en 14). In tongen spreken ...

INFORMATIE

AUTEUR
H.C. ten Berge
DIMENSIE
7,82 MB
BESTANDSNAAM
In tongen spreken.pdf

OMSCHRIJVING

De bijna Bijbelse titel van deze nieuwe bundel van H.C. ten Berge suggereert enerzijds het hogere: taal, geschreven vanuit een wonderlijke bezieling, met extase als drijfveer. In tongen spreken bevat zeker gedichten die getuigen van euforie. Anderzijds is er geen taal die zonder tong kan klinken. Ook de helderste constatering, de meest aardse ervaringen: wie erover wil spreken, dient zijn tong te roeren. Deze bundel bevat zowel "simpele verzen' en "notities uit het souterrain' als gedichten over Zuid-Afrika en Midden-Amerika en een cyclus over de vier seizoenen. Het echte leven contrasteert sterk met het mythische, waardoor een grote kracht vrijkomt die de lezer meeneemt van het vertrouwde naar het vreemde. De decorwisselingen maken In tongen spreken tot een veelomvattende bundel in het oeuvre van deze dichter.

Wil je het boek lezen?In tongen spreken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.C. ten Berge. Lezen In tongen spreken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN