Kleur In Donkere Dagen

Kleur In Donkere Dagen - Alphons Hustinx | Fthsonline.com

...kleurenopnames uit de jaren 1939 - 1946. De cineast/fotograaf Alphons Hustinx (1900-1972) bezoekt gedurende de bezetting meer dan 150 steden en dorpen in Nederland om er zijn kleurenfilm 'Kleur en Glorie onzer Tropen' over Nederlands-Indië te laten zien ... Softwaregigant AFAS deelt massaal tulpen uit om 'wat kleur ... ... . Wat kleur in deze donkere dagen. maandag 4 december 2017. Het is nat, kil, grijs en somber de laatste dagen. Op zulke dagen verlang je weer naar het voorjaar en de zomer, naar zon en vlinders. Daarom nu een bericht met foto's van vlinders, algemeen en zeldzaam, maar allemaal vol kleur en warmte. Volop kleur in donkere dagen. Door: redactie . Datum: 25 maart 2020 19:10 Laatste update: 25-03-2020 19:10 Twitter. Facebook. Linkedin. Whatsapp. Fo ... De Vlinderstichting | Wat kleur in deze donkere dagen ... . Daarom nu een bericht met foto's van vlinders, algemeen en zeldzaam, maar allemaal vol kleur en warmte. Volop kleur in donkere dagen. Door: redactie . Datum: 25 maart 2020 19:10 Laatste update: 25-03-2020 19:10 Twitter. Facebook. Linkedin. Whatsapp. Foto: Wim Meijer Fotografie. Op de dag dat ... Volop kleur in donkere dagen. Door: redactie . Datum: 25 maart 2020 19:05 Laatste update: 25-03-2020 19:05 Twitter. Facebook. Linkedin. Whatsapp. Foto: Wim Meijer Fotografie. Op de dag dat ... Aanleg van de tuin: kleur in donkere dagen Het is heel goed mogelijk om het gehele jaar rond kleur in je tuin te brengen. Natuurlijk is de weelde aan kleur in Januari niet hetzelfde als in de junimaand, maar toch kan je voor heel wat kleur zorgen met de allereerste vluchtige bloesempjes en de kleurige bessen die uit de herfst zijn overgebleven. Dorpstafel Berlicum/Middelrode brengt kleur in donkere dagen BERLICUM - De maand januari staat in het thema tekenen en kleuren. Samen met de Durpskamer organiseert de Dorpstafel vier ochtenden waarin liefhebbers kunnen opgaan in tekenen en kleuren. We produceren per dag zo'n twee liter urine. Normaal gesproken is deze helder en lichtgeel tot felgeel van kleur. Veranderingen in je eetpatroon, medicijngebruik en schommelingen in de hormoonhuishouding hebben echter allemaal invloed op de kleur en geur van de urine. Werp eens een blik in de toiletpot om te zien hoe het met je gezondheid gaat. Het fotoboek 'Kleur in Donkere Dagen' is een uniek document. Van de bezetting in Nederland hebben wij een zwart-wit beeld. De kleurenfotografie stond tijdens de oorlog nog in d...

INFORMATIE

AUTEUR
Alphons Hustinx
DIMENSIE
3,79 MB
BESTANDSNAAM
Kleur In Donkere Dagen.pdf

OMSCHRIJVING

Kleur in Donkere Dagen’ is een uniek fotoboek met meer dan 300 kleurenopnames uit de jaren 1939 – 1946. De cineast/fotograaf Alphons Hustinx (1900-1972) bezoekt gedurende de bezetting meer dan 150 steden en dorpen in Nederland om er zijn kleurenfilm ‘Kleur en Glorie onzer Tropen’ over Nederlands-Indië te laten zien. Overal waar hij komt, maakt hij met zijn Leica diaopnames. Kleurenfotografie staat in de jaren veertig nog in de kinderschoenen, maar Alphons Hustinx slaagt erin deze moeilijke techniek volledig onder de knie te krijgen. Zo ontstaan meer dan 2000 kleurenopnamen: de grootste particuliere collectie kleurenopnames uit de Tweede Wereldoorlog in Europa. Hoewel het bestaan van de collectie reeds langer bekend was, kon voor de samenstelling van ‘Kleur in Donkere Dagen’ voor het eerst worden geput uit de volledige collectie. Digitale restauratietechnieken zorgen ervoor dat de dia’s hun oorspronkelijke kleur weer hebben teruggekregen. De kleurenopnames uit de jaren van oorlog en bezetting brengen het verleden dichterbij, maken het tastbaar. ‘Kleur in Donkere Dagen’ geeft een kleurrijke indruk van deze donkere periode uit onze geschiedenis. Voor het verhaal achter de foto’s kon worden geput uit de minutieuze dagboekjes en aantekeningen van Alphons Hustinx. ‘Kleur in Donkere Dagen’ laat de bezettingstijd in kleur zien en vertelt het verhaal bij de beelden. De collectie van meer dan 2000 dia’s vormt een caleidoscoop van kleurige indrukken uit geheel Nederland. Het alledaagse, zoals de Joodse naam op de gevel van het Amsterdamse pakhuis, of het bord met ‘beperkte bewegingsvrijheid voor joden’ is net zo confronterend als de vanzelfsprekendheid waarmee de Duitse soldaat door het beeld loopt. De alledaagse beelden van de eerste oorlogsjaren wekken de indruk dat er in het leven van alledag niets veranderde.

Wil je het boek lezen?Kleur In Donkere Dagen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alphons Hustinx. Lezen Kleur In Donkere Dagen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN