Sjibbolet Filosofie - Van zichzelf bevrijd

Sjibbolet Filosofie - Van zichzelf bevrijd - Renée van Riessen | Fthsonline.com

...d. Renée van Riessen. ... Reeks Sjibbolet Filosofie Renée van Riessen is filosoof en dichter ... Van zichzelf bevrijd | Riessen, Renee Van | 9789491110337 ... . Zij doceert godsdienstfilosofie aan de PThU Groningen en is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden. Van zichzelf bevrijd Levinas over het raadsel van de nabijheid. Renée van Riessen . Uw beoordeling Opslaan Sluiten. Op voorraad. Bekijk inkijkexemplaar. Op werkdagen voor 14.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL) € 1.95 ... Reeks Sjibbolet Filosofie Renée van R ... Psychologie algemeen - Studie Bijdehand ... .00 besteld, volgende werkdag in huis (NL) € 1.95 ... Reeks Sjibbolet Filosofie Renée van Riessen is filosoof en dichter. Gesprek met Renée van Riessen auteur van het boek Van zichzelf bevrijd, Levinas over transcendentie en nabijheid. Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Sjibbolet, Amsterdam in de reeks Sjibbolet Filosofie Van zichzelf bevrijd Levinas over transcendentie en nabijheid Renée van Riessen Sjibbolet, 224 blz., € 21,50 ★★★★☆ Sjibbolet Filosofie - Van zichzelf bevrijd. 21,50. Karl Rahner; Sjibbolet Filosofie - Waarom laat God ons lijden? 12,99. Laurens Ten Kate; Sjibbolet Filosofie - De vreemde vrijheid. 12,50. Meer uit de serie Sjibbol...

INFORMATIE

AUTEUR
Renée van Riessen
DIMENSIE
5,9 MB
BESTANDSNAAM
Sjibbolet Filosofie - Van zichzelf bevrijd.pdf

OMSCHRIJVING

Menselijk leven is leven in relaties. De Frans-joodse filosoof Emmanuel Levinas richtte zich vooral op de bevrijdende kracht van relaties. Hij ontdekte dat ze behulpzaam kunnen zijn om onszelf los te laten en om compassie te oefenen.Renée van Riessen onderzoekt Levinas' denken over nabijheid, ontlediging (kenosis) en naastenliefde. Ze brengt het in discussie met hedendaagse denkers (Heidegger, Ricoeur, Derrida) en legt verbanden met het werk van schrijvers en beeldend kunstenaars als Natalia Ginzburg en Barnett Newman. Met haar Levinas-interpretaties beweegt Van Riessen zich op het grensvlak van ethiek, mystiek en religie. Ze onderzoekt de vruchtbaarheid van Levinas' denken over ontlediging en bevrijding via reflecties over religieuze taal, identiteit, sterfelijkheid en belangeloosheid. Transcendentie blijkt hier telkens verbonden te zijn met het raadsel van de nabijheid van de ander. Renée van Riessen is filosoof en dichter. Zij doceert godsdienstfilosofie aan de PThU Groningen en is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden. Eerder publiceerde zij onder meer het succesvolle Oratio-essay De ziel opnieuw (4de druk).

Wil je het boek lezen?Sjibbolet Filosofie - Van zichzelf bevrijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Renée van Riessen. Lezen Sjibbolet Filosofie - Van zichzelf bevrijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN