De geest in dit huis is liefderijk

De geest in dit huis is liefderijk - Daniela Hooghiemstra | Fthsonline.com

...a, Daniela (ISBN: 9789029586146) from Amazon's Book Store ... De geest in dit huis is liefderijk: het leven en De ... ... . Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Noté /5: Achetez De geest in dit huis is liefderijk: het leven en De Werkplaats van Kees Boeke 1884-1966 de Hooghiemstra, Daniela: ISBN: 9789029586146 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Scopri De geest in dit huis is liefderijk: het leven en De Werkplaats van Kees Boeke 1884-1966 di Daniela Hooghiemstra: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. De geest in dit huis is liefderijk. De worsteling van e ... bol.com | De geest in dit huis is liefderijk - Het leven ... ... . De geest in dit huis is liefderijk. De worsteling van een man die probeerde om te leven met God maar zonder Kerk. Het verhaal van onderwijshervormer Kees Boeke voert van het negentiende-eeuwse Alkmaar naar het industriële Engeland, van de eerste moderne oorlog naar de roerige jaren twintig en van de Tweede Wereldoorlog naar de naoorlogse tijd. 24-jan-2013 - Deze pin is ontdekt door Anne Blontrock. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal De geest in dit huis is liefderijk. Luister 14 dagen gratis De geest in dit huis is liefderijk. 0.0 0 5 Schrijver: Daniela Hooghiemstra. Beschikbaar als e-book. De worsteling van een man die probeerde om te leven met God maar zonder Kerk. Title: De geest in dit huis is liefderijk: het leven en De Werkplaats van Kees Boeke (1884-1966) Author: Hooghiemstra, D.A. Thesis advisor: van Sas, Niek, von der Dunk, H.W....

INFORMATIE

AUTEUR
Daniela Hooghiemstra
DIMENSIE
10,44 MB
BESTANDSNAAM
De geest in dit huis is liefderijk.pdf

OMSCHRIJVING

De worsteling van een man die probeerde om te leven met God maar zonder Kerk.Het verhaal van onderwijshervormer Kees Boeke voert van het negentiende-eeuwse Alkmaar naar het industriële Engeland, van de eerste moderne oorlog naar de roerige jaren twintig en van de Tweede Wereldoorlog naar de naoorlogse tijd. Op basis van nooit eerder gepubliceerde documenten, mede over het koningshuis. En met veel niet eerder gepubliceerde foto’s.Christen-pacifist Kees Boeke (1884-1966) wordt wel ‘onderwijshervormer’ genoemd, maar hij beoogde niet minder dan de stichting van een nieuwe wereld. Als zoon van een domineesdochter en een natuurwetenschapper trouwde hij in 1911 met de schatrijke Betty Cadbury, dochter van de bekende quaker en chocoladefabrikant Richard Cadbury uit Engeland. In een poging een bezit- en hiërarchieloze gemeenschap op te bouwen, besloot het echtpaar in 1922 afstand te doen van het vermogen dat zij geërfd had. Maar toen de vorming van de nieuwe gedroomde wereld ontaardde in conflicten, besloot Kees Boeke in Bilthoven een school te stichten waar kinderen van jongs af aan tot ‘gemeenschapsmensen’ zouden worden opgevoed. Deze unieke school kreeg na de Tweede Wereldoorlog een prominente leerling: prinses Beatrix. De koninklijke aandacht leek de kroon op Boekes werk, maar luidde ook het begin in van zijn ondergang.

Wil je het boek lezen?De geest in dit huis is liefderijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniela Hooghiemstra. Lezen De geest in dit huis is liefderijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN