De levens van Johnny de Droog

De levens van Johnny de Droog - Erik Schaap | Fthsonline.com

...ers met zijn charisma en fantastische verhalen ... Bureau ISBN - De levens van Johnny de Droog ... . Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Arnhemse fietsenmaker joeg zijn prooien genadeloos op, martelde en moordde. Hij betoverde zijn slachtoffers met zijn charisma en fantastische verhalen. De levens van Johnny de Droog: Verzetsman en verrader | Schaap, Erik | ISBN: 9789492068408 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 min ... De levens van Johnny de Droog door Erik Schaap ... . Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Arnhemse fietsenmaker joeg zijn prooien genadeloos op, martelde en moordde. Hij betoverde zijn slachtoffers met zijn charisma en fantastische verhalen. Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Arnhemse fietsenmaker joeg zijn prooien genadeloos op, martelde en moordde. Hij betoverde zijn slachtoffers met zijn charisma en fantastische verhalen....

INFORMATIE

AUTEUR
Erik Schaap
DIMENSIE
7,16 MB
BESTANDSNAAM
De levens van Johnny de Droog.pdf

OMSCHRIJVING

Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter de tralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen.Johnny de Droog liet tussen 1942 en 1945 minstens driehonderd verzetsstrijders en joden achter detralies verdwijnen. Ruim een kwart van zijn slachtoffers zou de bevrijding niet halen. De Arnhemsefietsenmaker joeg zijn prooien genadeloos op, martelde en moordde. Hij betoverde zijn slachtoffers met zijn charisma en fantastische verhalen. Elke poging om hem uit te schakelen faalde. Toch stierf deze 'sadist in optima forma' op gewelddadige wijze, kort voor de Duitse capitulatie. Wie was daarvoor verantwoordelijk? Wat deed de gepassioneerde verzetsstrijder partij kiezen voor de Sicherheitsdienst? Hoe kon De Droog vervolgens straffeloos de illegaliteit binnendringen en talloze kopstukken uitleveren aan de vijand? En waarom kent bijna niemand deze opportunistische oorlogsmisdadiger, een van de effectiefste en gevaarlijkste die Nederland telde? Archieven die eerder gesloten waren en gesprekken met ooggetuigen leiden naar verrassende antwoorden.Erik Schaap (1961) studeerde journalistiek en politicologie. Hij publiceerde artikelen in diverse tijdschriften (onder meer in De Tijd en Vrij Nederland) en meerdere historische boeken – vooral over de Tweede Wereldoorlog – waaronder de familiebiografie Eisendrath, een verzonken familie en het levensverhaal Walraven van Hall, premier van het verzet.

Wil je het boek lezen?De levens van Johnny de Droog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erik Schaap. Lezen De levens van Johnny de Droog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN