Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart - Betje Wolff | Fthsonline.com

... Historie van mejuffrouw Cornelia Wildschut (1793-1796) ... De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart ... . Ze bekritiseren niet alleen de burgerlijke moraal van die tijd, maar ook zijn ze duidelijk blij met de verworvenheden van de Franse Revolutie en steunen ze met hun boek Gedichten en Liedjes voor het Vaderland de Patriotten en de Bataafse Republiek. De Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart (vaak aangeduid als: Sara Burgerhart) is een briefroman die is geschreven door Betje Wolff en Aagje Deken.Het werk is uitgegeven in 1782 en wordt beschouwd als ... Boekverslag Nederlands Sara Burgerhart door Betje Wolff ... ... .Het werk is uitgegeven in 1782 en wordt beschouwd als de eerste Nederlandse roman.. Achtergrond. Het boek werd geschreven voor "Nederlandsche Juffers", jongedames, en het wilde tonen "dat eene overmaat van levendigheid, en eene daar uit ontstaande ... Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart - De in 1782 verschenen roman in brieven 'Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart' geschreven door Betje Wolff en Aagje Deken is de eerste moderne Nederlandse roman. Het is ook nu nog leesbaar in hertaling. Noordhoff Lijsters, pb 356 pag. Rug goed. 2010 (1782¹) € 5,00: Ponsava Books Samenvatting Sara Burgerhart (De Alphaman) Dealphaman. ... De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart. Ben je na het kijken van het filmpje enthousiast geworden over ... History Help ... De in 1782 verschenen roman in brieven 'Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart' geschreven door Betje Wolff en Aagje Deken is de eerste moderne Nederlandse roman. Het is ook de meest leesbare en lezenswaardige roman in de Nederlandse literatuur uit die... Sara Burgerhart, bijna 20 jaar, woont sinds de dood van haar ouders bij haar dweperige tante Hofland. Het is een levendig, mooi en intelligent meisje met een volstrekt eigen wil. Sara's voogd Abraham Blankaart kan haar niet coachen doordat hij in het buitenland zit. Samenvatting van Sara Burgerhart (1782) Sara Burgerhart is een wees, die na de dood van haar moeder in de kost gekomen is bij haar voogdes, Suzanna Hofland, een oudere zuster van haar moeder. Haar andere voogd is Abraham Blankaart, een vriend…Read more › De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart (1782) - Betje Wolff en Aagje Deken Samenvatting . Sara Burgerhart is een meisje dat na het overlijden van haar ouders bij haar tante Suzanna Hofland moet wonen. Abraham Blankaart is de voogd van Sara, maar die is voor zaken op reis. Historie van mejuffouw Sara Burgerhart. (Bekker, E. (wed. ds. Wolff), 1782) In zijn geheel te lezen Digitaal te doorzoeken Gratis toegankelijk Delpher.nl De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart Betje Wolff en Aagje Deken Verwerkingsopdrachten 1 Oriëntatie 1. Het verhaal van Sara Burgerhart speelt zich af in de late achttiende eeuw. Op de achterflap van het boek kun je al een beetje lezen waar het boek over gaat. Denk je...

INFORMATIE

AUTEUR
Betje Wolff
DIMENSIE
9,41 MB
BESTANDSNAAM
Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart.pdf

OMSCHRIJVING

De in 1782 verschenen roman in brieven 'Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart' geschreven door Betje Wolff en Aagje Deken is de eerste moderne Nederlandse roman. Het is ook de meest leesbare en lezenswaardige roman in de Nederlandse literatuur uit die tijd. De roman gaat over de mooie en levenslustige negentienjarige wees Sara Burgerhart, die wegloopt uit het huis van haar strenggelovige tante Hofland en haar toevlucht zoekt in het pension van de weduwe Spilgoed, waar nog enkele andere jongedames wonen. Daar geniet Sara van haar nieuw verworven vrijheid en haar zorgeloze leven. In het uitgaansleven ontmoet zij diverse jongemannen, die zich allen als huwelijkskandidaat opwerpen.

Wil je het boek lezen?Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Betje Wolff. Lezen Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN