Kantelpunt

Kantelpunt - Salomon Kroonenberg | Fthsonline.com

... mer à boire van de infodemie. Het blijft corona wat de klok slaat, ook al sijpelt er steeds meer niet-virusgerelateerde kopij doorheen ... Omslagpunt - 3 definities - Encyclo ... . Salomon Kroonenberg Kantelpunt recensie en informatie over de inhoud van het boek over Kaspische Zee. In oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van Salomon Kroonenberg. Salomon Kroonenberg Kantelpunt Recensie en Informatie. Geoloog Salomon Kroonenberg, van huis uit geoloog, is een begenadigd schrijver. Een kantelpunt (of tipping point), is een moment waarop in korte tijd een heel grote verandering plaatsvindt. Hoe werkt dat? Wij stote ... Kantelpunt - definitie - Encyclo ... . Een kantelpunt (of tipping point), is een moment waarop in korte tijd een heel grote verandering plaatsvindt. Hoe werkt dat? Wij stoten CO₂ uit, wat zorgt voor opwarming van de aarde. Door die opwarming oefenen we constant druk uit op het klimaat. Soms zijn die effecten onomkeerbaar. In dat geval is een zogenaamd kantelpunt bereikt. Editie 179 | Kantelpunt Inhoud 360 #179 Kantelpunt. 360 | Amsterdam | Na zes weken intelligent te zijn opgesloten, kunnen we nog steeds iedere dag langdurig rondzwemmen in het mer à boire van de infodemie. Het blijft corona wat de klok slaat, ook al sijpelt er steeds meer niet-virusgerelateerde kopij doorheen. Berden: 'Dat kantelpunt is in zicht.De praktijk laat zien dat het steeds spannender wordt of alle hulpverleners de benodigde zorg nog wel kunnen leveren. Gelukkig heeft de zorg een uitstekend reactief vermogen. Eens het kantelpunt bereikt echter, voel je de nood om te kantelen als bijzonder urgent: iets moet veranderen! De weg die je dan wel wil of kan opgaan, is echter nog onduidelijk. Dat zorgt voor veel onzekerheid en doet je wankelen. In een mensenleven ervaren we een kantelpunt als hét moment waarop de nood om te kantelen scherp voelbaar is. Nadat het kantelpunt van 2 graden is bereikt, kunnen we niets meer doen, is te lezen. De gevolgen zullen dan na een tot twee eeuwen merkbaar zijn. Het kantelpunt in een overname. Jaap Stikkelbroeck Founder. 27 mei 2020. Over de intentieovereenkomst en onderhandeling . Je bedrijf is te koop. Een geïnteresseerde meldt zich en het lijkt erop dat jullie tot een deal gaan komen. Dat is het moment dat het verkoopbord uit de tuin gaat en de werkelijke onderhandelingen starten....

INFORMATIE

AUTEUR
Salomon Kroonenberg
DIMENSIE
6,28 MB
BESTANDSNAAM
Kantelpunt.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Kantelpunt' van Salomon Kroonenberg passeren fundamentele vragen de revue over de wijze waarop de mens met de natuur omgaat. In de Kaspische Zee, een gesloten ecosysteem met een eigen evolutie, zijn de oorspronkelijke schelpdieren in de twintigste eeuw vrijwel geheel verdrongen door soorten die daar helemaal niet thuishoren. Komt het door klimaatveranderingen? Zeespiegelschommelingen en bodemdaling? Nieuwe scheepvaartkanalen? Is zoiets eerder gebeurd in het geologisch verleden? Moeten we er iets aan doen, en waarom wel of niet? Eén soort heeft wraak genomen: de zebramossel is ontsnapt uit de Kaspische Zee en heeft zich genesteld in alle waterwegen van Europa en Noord-Amerika. Al deze veranderingen vormen het thema van een groot Europees onderzoeksproject, waaraan geologen en biologen uit twintig landen hebben meegedaan. De kantelpunten in de biodiversiteit van de Kaspische Zee blijken model te staan voor die van de hele aarde. Kroonenberg, wetenschapper en begenadigd schrijver, neemt zijn lezers mee naar de Kaspische Zee. Hij doet niet alleen verslag van hoe steuren, zeehonden en schelpdieren reageren op geologische en door de mens veroorzaakte veranderingen, maar hij toont ons ook hoe wetenschappelijk onderzoek werkt en laat ons zien hoe weinig we eigenlijk nog weten.

Wil je het boek lezen?Kantelpunt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Salomon Kroonenberg. Lezen Kantelpunt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN