Kom, roep het van de bergen

Kom, roep het van de bergen - James Baldwin | Fthsonline.com

...n tante. Het werk van de Afro-Amerikaanse auteur en mensenrechtenactivist James Baldwin staat sinds enige tijd opnieuw in de belangstelling ... Kom, roep het van de bergen - De Geus - Singel Uitgeverijen ... . Onder impuls van het grote succes van de documentaire/film 'I am not your negro' (Raoul Peck) worden momenteel enkele titels uit diens oeuvre heruitgebracht door uitgeverij De Geus. Daaronder 'Niet door water, maar door vuur' en nu ook 'Kom, roep het van de bergen ... Kom, roep het van de bergen. Het is een zaterdag in maart 1935 en John Grimes wordt veertien. Hij is een gevoelige, hyperintelligente j ... Kom, roep het van de bergen | Bibliotheek Herent ... ... Kom, roep het van de bergen. Het is een zaterdag in maart 1935 en John Grimes wordt veertien. Hij is een gevoelige, hyperintelligente jongen uit Harlem, stiefzoon van een hardvochtige prediker bij de pinkstergemeente. In deze sterk autobiografische roman doorspekt Baldwin zijn verhaal over de spirituele, seksuele en morele ontwikkeling van de jongen met de levensverhalen van diens moeder ... Kom, roep het van de bergen ... In deze sterk autobiografische roman doorspekt Baldwin zijn verhaal over de spirituele, seksuele en morele ontwikkeling van de jongen met de levensverhalen van diens moeder, vader en tante. Baldwins debuut verbluft door de lyrische precisie, ... James Baldwin ; Kom, roep het van de bergen . Vorige Artikel 36 van 298 Volgende. € 21, 50 (inclusief 9% btw) Aantal. Voeg toe aan winkelwagen. Overzicht Beschrijving; Specificaties; Het is een zaterdag in maart 1935 en John Grimes wordt veertien. Hij is een ... Kom, roep het van de bergen. Door James Baldwin. Mijn derde Baldwin. En hoewel Baldwin mijlenver van mij afstaat (qua tijdperk van leven, qua geslacht, qua kleur) bevat ook dit (sterk autobiografisch gekleurde) boek enorm veel herkenbaars voor mij. ...

INFORMATIE

AUTEUR
James Baldwin
DIMENSIE
9,21 MB
BESTANDSNAAM
Kom, roep het van de bergen.pdf

OMSCHRIJVING

Het is een zaterdag in maart 1935 en John Grimes wordt veertien. Hij is een gevoelige, hyperintelligente jongen uit Harlem, stiefzoon van een hardvochtige prediker bij de pinkstergemeente. In deze sterk autobiografische roman doorspekt Baldwin zijn verhaal over de spirituele, seksuele en morele ontwikkeling van de jongen met de levensverhalen van diens moeder, vader en tante.Baldwins debuut verbluft door de lyrische precisie, psychologische scherpte, symbolische kracht en de niet-aflatende maar ook empathische woede. Die geldt vooral de dubieuze rol als instrument van onderdrukking die de kerk speelde in de levens van veel zwarte Amerikanen. Een twintigste-eeuwse klassieker.

Wil je het boek lezen?Kom, roep het van de bergen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James Baldwin. Lezen Kom, roep het van de bergen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN