De angst voor vrijheid

De angst voor vrijheid - Erich Fromm | Fthsonline.com

...n de belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd ... De angst voor vrijheid - Erich Fromm - (ISBN ... ... . Tot zijn hoofdwerken behoort ongetwijfeld «De angst voor vrijheid», een klassieke en nog steeds hoogst actuele studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving. Dit boek ontrafelt de paradox dat vrijheid in de tegenwoordige wereld hand in hand gaat met de woekering ... Samenvatting Erich Fromm (1900-1980) geldt als een van de belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Tot zijn hoofdwerken behoort ongetwijfeld «De angst voor vrijhe ... bol.com | De angst voor vrijheid, Erich Fromm ... ... . Tot zijn hoofdwerken behoort ongetwijfeld «De angst voor vrijheid», een klassieke en nog steeds hoogst actuele studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving. Ongebreideld consumentisme: Angst voor de Vrijheid Tekst: Michiel Hobbelt ([email protected]) We leven in een tijd waarin individuele vrijheid in Nederland hoog staat aangeschreven. Maar zijn wij werkelijk vrij of heeft ook deze tijd zijn eigen onvrijheden? In 1941 schreef Erich Fromm zijn boek 'De angst voor de Vrijheid'. De menselijke geschiedenis kenmerkt zich volgens Fromm … De angst voor vrijheid behoort tot de hoofdwerken van Erich Fromm, een klassieke studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving.Dit boek ontrafelt de paradox dat vrijheid in de tegenwoordige wereld hand in hand gaat met de woekering van autoritarisme, destructivisme en conformisme. De angst voor vrijheid van Erich Fromm heb ik net als jij gelezen aan het begin van de 70er jaren. Met jouw uitleg van de sublimering van de machteloosheid naar superioriteit van de uitverkorenen geef jij een interessante aanvulling op dit boek. In deze aflevering van de bijzondere Klokhuis-serie De 4 Vrijheden onderzoekt Pascal het mensenrecht: Vrij (zijn) van Angst: je hebt recht op een veilig leven. Hij gaat op bezoek bij Herman Polak die als 5-jarig joods jongetje in de oorlog 3 jaar lang zat ondergedoken en de 13-jarige Syrische jongen Obada die moest vluchten voor de oorlog in Syrië toen hij 6 jaar was. In 1941 schreef Erich Fromm zijn boek De Angst voor de Vrijheid.De menselijke geschiedenis kenmerkt zich volgens Fromm als enerzijds een voortdurende strijd voor vrijheid en als anderzijds een even voortdurende vlucht voor diezelfde vrijheid....

INFORMATIE

AUTEUR
Erich Fromm
DIMENSIE
3,77 MB
BESTANDSNAAM
De angst voor vrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Tot zijn hoofdwerken behoort tevens De angst voor vrijheid, een klassieke studie over de betekenis van vrijheid voor individu en samenleving. Dit boek ontrafelt de paradox dat vrijheid in de tegenwoordige wereld hand in hand gaat met de woekering van autoritarisme, destructivisme en conformisme. Heeft de mens behalve een aangeboren drang naar vrijheid misschien ook een instinctief verlangen naar onderwerping? zo formuleert Fromm het thema van dit werk. Hij ontvouwt hier een weids psychohistorisch panorama waarin ons de geschiedenis wordt getoond als enerzijds een voortdurende strijd voor vrijheid, en als anderzijds een even voortdurende vlucht voor dezelfe vrijheid.

Wil je het boek lezen?De angst voor vrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erich Fromm. Lezen De angst voor vrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN