Het klimaat zijn wij

Het klimaat zijn wij - Jonathan Safran Foer | Fthsonline.com

...int bij het ontbijt. ... Wij kúnnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt ... Recensie van A van Steeg over Het klimaat zijn wij | Hebban.nl ... . 'Op onconventionele maar overtuigende wijze legt Foer uit waarom actie ondernemen tegen klimaatverandering tegelijkertijd extreem eenvoudig en ongelooflijk moeilijk is. In Wij zijn het klimaat steken twee jonge klimaatactivisten een hand uit naar ons allemaal. Naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten. Ze zijn naïef, zo schrijven ze zelf. Maar dat betekent hier: onontkoombaar, net zoa ... bol.com | Het klimaat zijn wij, Jonathan Safran Foer ... ... . Ze zijn naïef, zo schrijven ze zelf. Maar dat betekent hier: onontkoombaar, net zoals de toekomst, terwijl de klok tikt. In Wij zijn het klimaat steken twee jonge klimaatactivisten een hand uit naar ons allemaal. Naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten. Ze zijn naïef, zo schrijven ze zelf. Maar dat betekent hier: onontkoombaar, net zoals de toekomst, terwijl de klok tikt. Het klimaat zijn wij geeft daar woorden aan. Freija van Duijne was van 2013 tot 2018 voorzitter van de Dutch Future Society. Zij heeft meer dan tien jaar werkervaring als toekomstverkenner en strateeg in diverse overheidsorganisaties. Uitgangspunt van Het klimaat zijn wij is dat we perfect weten dat we ons gedrag moeten aanpassen willen we de planeet redden, maar dat we dat niet doen. We moeten minder rijden en vliegen bijvoorbeeld, maar we doen dat niet. "91% van de Amerikanen is er intussen van overtuigd dat de klimaatwijziging echt is en dat ze door de mens veroorzaakt wordt," aldus Foer. Het klimaat zijn wij. Beeld Ambo/Anthos. Jonathan Safran Foer: Het klimaat zijn ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jonathan Safran Foer
DIMENSIE
5,42 MB
BESTANDSNAAM
Het klimaat zijn wij.pdf

OMSCHRIJVING

Met zijn bestseller Dieren eten veroorzaakte Jonathan Safran Foer een sensatie: veel van zijn lezers werden vegetariër, of werden zich op z'n minst bewust van hun eetgedrag, Nu pakt hij het grootste thema van deze tijd aan: klimaatverandering. Om dit onderwerp concreter en daardoor urgenter te maken, herinnert Foer ons aan de kracht van gezamenlijke actie en geeft hij voorbeelden van succesverhalen uit het verleden als stimulans. Op deze manier - die van elk individu slechts een kleine inspanning vergt maar bij collectieve actie uiterst effectief is - kunnen we een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering aanpakken: de bio-industrie. Op zijn geheel eigen en verassende wijze spoort Foer de lezer aan om na te denken over hoe volgende generaties ons handelen op dit cruciale moment zullen beoordelen. Wij kúnnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt. 'Op onconventionele maar overtuigende wijze legt Foer uit waarom actie ondernemen tegen klimaatverandering tegelijkertijd extreem eenvoudig en ongelooflijk moeilijk is. Foer dwingt de lezer de mate van zijn betrokkenheid bij ''de grootste crisis aller tijden'' te heroverwegen.'' - Publishers Weekly (starred)

Wil je het boek lezen?Het klimaat zijn wij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jonathan Safran Foer. Lezen Het klimaat zijn wij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN