Ik wou dat ik twee hondjes was

Ik wou dat ik twee hondjes was - Aranka Reeuwijk-Willems | Fthsonline.com

...rkenbaar is. Ik had het ene 'aha moment' na het andere 'ooh moment' ... Ik wou dat ik twee hondjes was... — Vrije Universiteit ... ... . Ik heb de gewoonte om tijdens het lezen een potlood te gebruiken om alles wat belangrijk is te ... Ik wou dat ik twee hondjes was (Paperback). ''Ik voelde machteloosheid, verdriet en angst om in de buurt te komen, omdat het zo eng aanvoelde, zo koud... Hondjes die op het eerste gezicht bij elkaar horen, maar bij nader inzien bij elkaar gezocht zoals de strandjutter bij de ene linker schoen een rechter zoekt. 'Ik wou dat ik twee hondjes was'. De Oostenrijkse dichter Friedri ... 'Ik wou dat ik twee hondjes' en Michel van der Plas | NPE ... ... . 'Ik wou dat ik twee hondjes was'. De Oostenrijkse dichter Friedrich Torberg (1908-1978) schreef het volgende gedicht: Ik zit mij voor het vensterglas onnoemelijk te vervelen. Ik wou dat ik twee hondjes was dan kon ik samen spelen."' De volgende dag kwam de rechtzetting al. De toeschrijving aan Carmiggelt was ten onrechte, maar ook die aan Bomans klopte niet: 'Bij wijze van grap vertaalde Van der Plas een Duits gedichtje onder de titel 'Spleen', en schreef het toe aan zijn goede vriend Godfried Bomans. Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen. Het versje is al negentig jaar oud, maar actueler dan ooit, want tegenwoordig lijkt zo'n beetje iedereen te lijden onder verveling en eenzaamheid. Ook jongeren en studenten. En het aantal eenpersoonshuishoudens groeit en groeit. Ik wou dat ik twee hondjes was, dan kon ik samen spelen." BIJDRAGEN: FRED LAMMERS en ANDREA BOSMAN 2 juli 1994 , 0:00 Simon Carmiggelt heeft deze regels echter nooit geschreven, dat is zeker. Ik wou dat ik twee hondjes was - Vic van de Reijt. Voordelen van bo...

INFORMATIE

AUTEUR
Aranka Reeuwijk-Willems
DIMENSIE
7,78 MB
BESTANDSNAAM
Ik wou dat ik twee hondjes was.pdf

OMSCHRIJVING

''Ik voelde machteloosheid, verdriet en angst om in de buurt te komen, omdat het zo eng aanvoelde, zo koud en levenloos. Bewegen durfde ik niet. Het was mijn tweelingbroer, die niet meer leefde. Ik wilde hem niet alleen laten, dit voelde zo erg als verraad en falen. Bovendien maakte het mij intens verdrietig. Toch moest ik hem achterlaten, want ik moest wel geboren worden. Op pijnlijke wijze gescheiden van elkaar.''Dit boek bestaat uit twee delen. Deel één bevat mijn levensverhaal en verhalen van acht anderen die aan de basis van hun leven hetzelfde trauma hebben meegemaakt: we hebben nog voor onze geboorte onze tweelinghelft verloren. Ieder heeft op zijn of haar eigen wijze een zoektocht afgelegd naar iets waarvan we niet wisten dat we het ooit hadden. Een zoektocht naar de verklaring van diverse klachten, naar de oorsprong van gevoelens van leegte en gemis, gepaard met onbewuste schuldgevoelens en vooral ook een onvervulbaar verlangen naar heelheid. Deel twee biedt veel achtergrondinformatie over het fenomeen alleengeboren tweelingen en is met de bijbehorende oefeningen te gebruiken als werkboek, om zelf ook op ontdekkingsreis te gaan. Aranka Reeuwijk-Willems (1968) is werkzaam als trainer en coach, gespecialiseerd in stress gerelateerde problematiek, waarbij zi veelvuldig gebruik maakt van biofeedback en hartcoherentie.

Wil je het boek lezen?Ik wou dat ik twee hondjes was in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aranka Reeuwijk-Willems. Lezen Ik wou dat ik twee hondjes was Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN