Overdracht en tegenoverdracht

Overdracht en tegenoverdracht - Fee van Delft | Fthsonline.com

...professionele begeleidingsproces. Eerst worden de begrippen uitgewerkt vanuit verschillende theoretische benaderingen, zoals de psychoanalytische benadering en de transactionele analyse ... Overdracht en tegenoverdracht (1) - Transpersoonlijk.net ... . Overdracht en tegenoverdracht (zesde druk) van Fee van Delft, 9789462364578 voor € 21,50 bij Boom Psychologie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. tegenoverdracht coachingsvaardigheden ellekehoving. Loading ... Klaske de Vries - overdracht en tegenoverdracht - Duration: 6:35. Atma Insituut 2,735 views. 6:35. Koefnoen ... Tegenoverdracht - de psychosociale hulpverlener projecteert gevoelens uit een vroegere, totaal andere soort relatie (met iemand anders) o ... Tegenoverdracht - Psychoanalytisch Woordenboek ... . Atma Insituut 2,735 views. 6:35. Koefnoen ... Tegenoverdracht - de psychosociale hulpverlener projecteert gevoelens uit een vroegere, totaal andere soort relatie (met iemand anders) op de huidige relatie met de cliënt. Overdracht en tegenoverdracht zijn in feite hetzelfde, alleen wie er projecteert verschilt: de cliënt op de psychosociale hulpverlener (overdracht) of de psychosociale hulpverlener op de cliënt (tegenoverdracht). Overdracht en tegenoverdracht: van alle tijden. Hoe loyaal de cliënt ook is en hoezeer hij of zij ook vertrouwt op de kundigheid van zijn/haar hulpverlener, een hulpverlener is ook maar een mens: de hulpverlener heeft niet altijd de wijsheid in pacht en niets menselijks is hem/haar vreemd. De verantwoordelijkheid voor een niet vlottende of falende hulpverlening kan dan ook bij de hulpverlener ... 9789462364578 Overdracht en tegenoverdracht koop je vanaf 11.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico. In de meest ggz-opleidingen wordt weinig aandacht besteed aan overdracht en tegenoverdracht en zeker niet aan het systematisch reflecteren op wat er zich in een therapeutische relatie ontvouwt. Een jonge psycholoog brengt een casus in van een vrouw die hem was toegewezen voor een korte cognitieve, op traumaverwerking gerichte therapie....

INFORMATIE

AUTEUR
Fee van Delft
DIMENSIE
11,33 MB
BESTANDSNAAM
Overdracht en tegenoverdracht.pdf

OMSCHRIJVING

Overdracht en tegenoverdracht 6e druk is een boek van Fee van Delft uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462364578 In dit boek worden de begrippen overdracht en tegenoverdracht, oorspronkelijk ontwikkeld door Freud, vertaald naar het alledaagse leven en naar de beroepspraktijk van begeleiders van cliënten. Onder overdracht wordt verstaan het onbewust overdragen van oude gevoelens naar elkaar en in het bijzonder van de cliënt op de autoriteit, hulpverlener of begeleider. Tegenoverdracht is het onbewust overdragen van oude gevoelens van de autoriteit, hulpverlener of begeleider op de cliënt. Bij overdracht en tegenoverdracht wordt onbewust een gevoel van verwachting van hoe de ander naar jou kijkt geprojecteerd, wat effect heeft op jouw ervaring van die ander. De kans bestaat dat je daarmee naast de werkelijkheid zit. Hier ligt dus een potentiële bron van miscommunicatie: het zou een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van de communicatie en op het professionele begeleidingsproces. In dit boek worden eerst de begrippen uitgewerkt vanuit verschillende theoretische benaderingen zoals de psychoanalytische benadering en de transactionele analyse. Daarna volgen enkele hoofdstukken die de vertaalslag maken naar de beroepspraktijk en mogelijk herkenbaar zijn voor hulpverleners en begeleiders. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin aandacht wordt besteed aan het professioneel omgaan met overdracht en tegenoverdracht in de praktijk.Wijzigingen ten opzichte van de vorige druk In deze zesde druk zijn achterin het boek, per hoofdstuk, verdiepingsvragen en praktijkvoorbeelden met vragen opgenomen.DoelgroepHet boek kan worden gebruikt in onderwijsinstellingen die opleiden tot beroepen binnen welzijn en gezondheidszorg. Het boek kan een bijdrage leveren aan de professionele vaardigheden van leerkrachten, trainers, coaches, persoonlijk begeleiders en medewerkers binnen de psychosociale hulpverlening.

Wil je het boek lezen?Overdracht en tegenoverdracht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fee van Delft. Lezen Overdracht en tegenoverdracht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN