Scheepsberichten

Scheepsberichten - Rob Biersma | Fthsonline.com

... Suriname en weer terug via een aantal Caraïbische eilanden ... Scheepsberichten - E. Annie Proulx - (ISBN: 9789052262062 ... ... . Scheepsberichten. Quoyle, een onhandige derderangs journalist, werkt voor de plaatselijke krant in het noorden van de staat New York. Als zijn vlinderachtige, overspelige echtgenote verongelukt, vertrekt hij met zijn dochtertjes naar het ruige Newfoundland, waar hij op zichzelf wordt teruggeworpen. The Shipping News is een boek van Annie Proulx, dat in 1993 is uitgegeven.De Nederlandse titel is Scheepsberichten.. Met dit boek hee ... De boeken van Annie Proulx op volgorde - Boekbeschrijvingen.nl ... .De Nederlandse titel is Scheepsberichten.. Met dit boek heeft Proulx verschillende literatuurprijzen gewonnen, waaronder in 1994 de Pulitzerprijs in de categorie fictie.. Het boek speelt zich af aan de kust van het Canadese eiland Newfoundland, waar hoofdpersoon Quoyle worstelt om zijn leven weer op orde te krijgen nadat ... Scheepsberichten - adequaat maar af en toe omslachtig vertaald door Regina Willemse - is geen strak gecomponeerde roman; daarvoor houdt Proulx teveel van losse eindjes en onverwachte ontknopingen. Scheepsberichten Quoyle, een onhandige derderangsjournalist, werkt voor een plaatselijke krant in het noorden van de staat New York. Nadat zijn vlinderachtige, overspelige echtgenote is verongelukt, weet zijn tante de verslagen Quoyle over te halen om met haar en zijn beide dochtertjes het verlaten voorouderlijk huis aan de kust van Newfoundland te betrekken. Scheepsberichten - zeilend naar Suriname van Rob Biersma is een zeilverslag , maar laat zich lezen als een avonturenroman. Steeds ben je benieuwd hoe het verder gaat en gaandeweg leer je de hoofdpersoon, de auteur zelf, kennen. Het boek is in het Nederlands onder de titel Scheepsberichten uitgebracht, en in 2001 verfilmd onder dezelfde titel, The Shipping News. Haar verhaal Brokeback Mountain (Twee Cowboys) werd in aanpaste vorm verfilmd i...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob Biersma
DIMENSIE
5,88 MB
BESTANDSNAAM
Scheepsberichten.pdf

OMSCHRIJVING

"Scheepsberichten' van Rob Biersma is een bevlogen reisverhaal en zeilvertelling ineen. Biersma, bioloog en schrijver, zeilde met zijn schip Rissa solo van Rotterdam naar Paramaribo, en via de Caraïben terug. De lange dagen en doorwaaktenachten brengt hij door in het gezelschap van dolfijnen, orka's en walvissen, maar vooral samen met grote en kleine zeevogelsoorten. Ogenschijnlijk rijgen de dagen zich aaneen, maar in werkelijkheid is geen dag hetzelfde. Wel stuurde hij dagelijks het thuisfront mails via de satelliettelefoon. De groep ontvangers breidde zich steeds verder uit, gezien Biersma's oog voor de natuur en zijn fijne manier van vertellen.

Wil je het boek lezen?Scheepsberichten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob Biersma. Lezen Scheepsberichten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN