Verslaafd aan liefde

Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz | Fthsonline.com

...et de liefde van anderen. Doordat een ander jou bevestiging geeft, waar je naar hunkert als het ware, word je steeds afhankelijker van een ander ... Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz - (ISBN: 9789026351808 ... ... . Verslaafd aan de liefde Vlinders in je buik. Nergens anders meer aan kunnen denken dan aan die ene persoon. Het gevoel van aangename spanning en onzekerheid wanneer je bij hem of haar in de buurt bent. Je ogen niet van hem of haar af kunnen houden. Een korte blik in elkaars ogen kan je volledig van slag brengen. Liefdesverslaafden zijn verliefd op het verliefd zijn. Dat is logisch, zegt orthopedagoog en wetenschapsfilosoof Jan Geurtz, die 'Verslaafd aa ... Verslaafd aan liefde: reactie op lezing Jan Geurtz door ... ... . Liefdesverslaafden zijn verliefd op het verliefd zijn. Dat is logisch, zegt orthopedagoog en wetenschapsfilosoof Jan Geurtz, die 'Verslaafd aan liefde' schreef. ,,Verliefdheid brengt het beste in een mens naar boven. Je voelt je sterk en durft meer dan normaal. Opeens zing je op straat, ben je spontaan. Je bent letterlijk high van liefde." Verslaafd aan liefde. Gisteravond was ik bij een lezing van Jan Geurtz, schrijver van het boek "Verslaafd aan liefde". Het was een goed betoog over hoe ons ego ons voor de gek houdt doordat we liefde en geluk van buitenaf zoeken. En hoe ons dat steeds opnieuw in de verslavende patronen van liefde brengt. In Verslaafd aan liefde laat Jan Geurtz op heldere wijze zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. Verslaafd aan liefde -De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties Auteur: Jan Geurtz, www.jangeurtz.nl Uittreksel door Mirjam Sleijster (met toestemming van Jan Geurtz) baseren op liefde en erkenning van We streven allemaal naar liefde en geborgenheid. De manier waarop we dat doen werkt vaak tegen ons. Die middag bladerde ik door het boek 'Verslaafd aan liefde' van Jan Geurtz. Ik las dit boek in 2016 voor het eerst in één ruk uit. Direct daarna las ik 3 andere boeken van hem 'Vrij van gedachten', 'Einde van de opvoeding' en 'Over liefde en loslaten'. In de spirituele bestseller Verslaafd aan liefde laat Jan Geurtz zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing.Die proberen we te compenseren met onze zoektocht naar waardering van anderen. Maar dat werkt averechts: het maakt ons juist onzekerder en dus steeds afhankelijker. In Verslaafd aan liefde laat Jan Geurtz op heldere wijze zien dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelfafwijzing. Die proberen we te compenser...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Geurtz
DIMENSIE
7,25 MB
BESTANDSNAAM
Verslaafd aan liefde.pdf

OMSCHRIJVING

In "Verslaafd aan Liefde" toont Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk. Met humor en praktische voorbeelden wordt een uitweg getoond uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelf-afwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel, maar juist de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die - met of zonder relatie - vervuld is van liefde en helderheid.Jan Geurtz is ook bekend van ‘De verslaving voorbij’ en ‘Het einde van de opvoeding’.

Wil je het boek lezen?Verslaafd aan liefde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Geurtz. Lezen Verslaafd aan liefde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN