Evangelie, Gemeente en Politiek

Evangelie, Gemeente en Politiek - Polhuis At | Fthsonline.com

... leeftijdsgroepen. Adres. Evangelie Gemeente De Deur Gasthuisdijk 14-16, 8041 AG Zwolle P ... Zendingsdag Montfoort: Evangelie van vrije genade roept ... ... .O. Box 84, 8000 AB Zwolle. Pastor N. Schuitema Welkom bij Evangelie Gemeente De Deur in Almelo. Wij zijn een Evangelische kerk ik Almelo. Daarnaast is onze gemeente een actieve en enthousiaste kerk, waar mensenlevens door Gods woord worden vernieuwd. Al met al kunnen we stellen dat De Deur Almelo een lokale kerk is, echter met een wereldwijde visie om het evangelie te verkondigen. Welkom bij de Evangelie Gemeente Zeist Wij zijn een kerk, een gezin, een groep volgelin ... Evangelie, Gemeente en Politiek van Polhuis At bestellen? ... . Welkom bij de Evangelie Gemeente Zeist Wij zijn een kerk, een gezin, een groep volgelingen van Jezus. Wij hebben veel van God ontvangen, om ook veel uit te delen aan de wereld om ons heen. Ontdek wie wij zijn en wees welkom om deel uit te maken van dit stukje Lichaam gezin van Christus. Ben jij enthousiast over Jezus en ken je mensen die ... EVANGELIE EN POLITIEK bezinning in eigen kring. Voorts maakten de ontwikkelingen in de kring van de Rooms-Katholieke Kerk een grote indruk. Het optreden van Paus Johannes, het werk van het tweede Vaticaans Concilie, alsook de weerklank van die beide bij het Nederlands episcopaat, fungeerden voor menigeen als voorbeelden van Boze Agema; 'Doe wat, maak een plan en regel het!' | Flashback 2019 | Politiek --- Bedankt voor het kijken en abonneer om niks te missen! Verder zien de gemeentelijke politiek en de landelijke politiek er redelijk hetzelfde uit. De tweede kamer van de landelijke politiek is de gemeenteraad in de gemeente. Het kabinet, met als voorzitter de koningin, is gemeentelijk het college van Burgemeesters en Wethouders (B&W), met als voorzitter de burgemeester....

INFORMATIE

AUTEUR
Polhuis At
DIMENSIE
8,68 MB
BESTANDSNAAM
Evangelie, Gemeente en Politiek.pdf

OMSCHRIJVING

In de samenleving wordt intensief gediscussieerd over de democratische rechtsstaat. Voldoet deze in de tijd waarin wij leven of moet zij aangepast worden, opdat er echte democratie ontstaat. De kerk neemt aan dat debat deel. Zij doet dat door in een in eind 2009 uitgegeven handreiking aan gemeenten en gemeenteleden: De kerk en de democratische rechtstaat – een positiebepaling. In deze handreiking formuleert de kerk haar gedachten over de democratie en de bijdrage die zij en de leden daaraan kunnen leveren. Daarbij beroept zij zich onder andere op de in de kerkorde opgenomen Theologische Verklaring van Barmen waarin over de verhouding tussen kerk en staat gesproken wordt. De voornaamste opsteller van deze verklaring is Karl Barth. In deze bundel treft u zijn uitleg van het genoemde artikel aan. Zijn pleidooi voor een radicale democratie kan ons helpen de vragen waar wij nu voor staan ook theologisch te doordenken.

Wil je het boek lezen?Evangelie, Gemeente en Politiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Polhuis At. Lezen Evangelie, Gemeente en Politiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN