Jeugdrecht en jeugdhulp

Jeugdrecht en jeugdhulp - Marielle Bruning | Fthsonline.com

...g Het boek 'Jeugdrecht en jeugdhulp' biedt een overzichtelijke en stelselmatige inleiding in het jeugdrecht ... Jeugdstrafrecht | VNG ... . In het boek vindt u een systematische beschrijving van de diverse onderdelen van het jeugdrecht en het recht inzake de jeugdzorg en de jeugdhulp. Koop Jeugdrecht en jeugdhulp van Vlaardingerbroek, P. met ISBN 9789035248663. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Sinds de decentralisatie van alle zorg voor jeugd naar gemeenten hanteert het CBS het begrip jeugdzorg als verzamelnaam voor jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. De term jeugdhulp omvat alle vormen van hulp en ondersteuning (lvb, opvoedvragen, opvoedhulp, jeugd-lvb e ... Jeugdrecht en jeugdhulp Mariëlle Ruth Bruning; Ton ... ... . De term jeugdhulp omvat alle vormen van hulp en ondersteuning (lvb, opvoedvragen, opvoedhulp, jeugd-lvb en jeugd-ggz) variërend van licht ambulant (vaak vanuit een wijkteam, waaronder mogelijk ook gewone opvoedvragen ... Jeugdrecht en jeugdhulp - nieuwe druk 18 maart 2016. Op 29 februari 2016 is de nieuwe druk van 'Jeugdrecht en jeugdhulp' verschenen. Dit boek is geschreven door onze Leidse hoogleraren prof. mr. drs. Mariëlle Bruning en prof. mr. Ton Liefaard in samenwerking met de Tilburgse hoogleraar prof. mr. Paul Vlaardinger...

INFORMATIE

AUTEUR
Marielle Bruning
DIMENSIE
4,96 MB
BESTANDSNAAM
Jeugdrecht en jeugdhulp.pdf

OMSCHRIJVING

Er gaat geen week voorbij of er doet zich iets voor op het terrein van het jeugdrecht en het jeugdhulprecht. Met name kinderbeschermingszaken en kinderontvoeringentrekken veel aandacht, maar ook afstammingsrecht (duomoeders), gezagsrecht, privacy, adolescentenstrafrecht, herziening kinderbeschermingsmaatregelen en de nieuweJeugdwet, die de Wet op de jeugdzorg vervangt, komen voorbij.Het boek Jeugdrecht en jeugdhulp biedt een overzichtelijke en stelselmatige inleiding in het jeugdrecht. In het boek vindt u een systematische beschrijving van de diverse onderdelen van het jeugdrecht en het recht inzake de jeugdzorg en de jeugdhulp. Deze zevende druk is uitgebreid herzien en geactualiseerd. Het boek is geschreven voor studenten in het hoger en universitair onderwijs, alsmede voor al diegenen die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met jeugdrecht, jeugdzorg/jeugdhulp en jeugdbescherming en voor andere in het jeugdrecht geïnteresseerden.Prof. mr. drs. Mariëlle Bruning is hoogleraar Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden en rechter-plv. bij de rechtbank Amsterdam.Prof. mr. Ton Liefaard is sinds 2012 Unicef-hoogleraar Children's Rights aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij werkzaam als rechter-plv. bij de rechtbank Amsterdam.Prof. mr. Paul Vlaardingerbroek is als hoogleraar Familie- en jeugdrecht verbonden aan de Law School van de Tilburg University. Hij is tevens rechter-plv. bij de rechtbank Rotterdam, raadsheer-plv. bij het Gerechtshof 's-Hertogenbosch en plv.-voorzitter van het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven.

Wil je het boek lezen?Jeugdrecht en jeugdhulp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marielle Bruning. Lezen Jeugdrecht en jeugdhulp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN