Indonesische Chinezen in Nederland

Indonesische Chinezen in Nederland - Toon Verlaan | Fthsonline.com

...ieden. In elke grote universiteitsstad was een afdeling en er waren diverse subcommissies ... Waroeng.nl, Uw Indonesische webshop! - Indische ... ... . In de periode 1945-1959 vestigde zevenentwintig procent van de Indonesische Peranakan-Chinezen zich in Nederland. Honderden Chinezen kwamen om het leven en duizenden huizen werden verbrand door Indonesische rebellen. In 1949 was het moderne Indonesië een feit en werd Sukarno president. In 1958 werden de lokale Chinezen gedwongen om te kiezen tussen de Chinese of de Indonesische nationaliteit als gevolg van de zogenaamde Citizenship Law. In Nederland wonen ruim 100.000 mensen van Chinese afkomst. Deze populatie bestaat uit ... Chinezen in Indonesië - Wikipedia ... . In Nederland wonen ruim 100.000 mensen van Chinese afkomst. Deze populatie bestaat uit verschillende groeperingen, afkomstig uit diverse delen van de wereld. Eén van die groeperingen betreft de Chinezen uit Indonesië. Na de Tweede Wereldoorlog vestigden zich in totaal zo'n 6.000 Indonesische Chinezen in Nederland. Anno 2010 wonen er in Nederland ruim 100.000 mensen van Chinese afkomst. Deze populatie bestaat uit verschillende groeperingen, afkomstig uit diverse delen van de wereld. Eén van die groeperingen betreft de Chinezen uit Indonesië. Na de Tweede Wereldoorlog vestigden zich in totaal zo¿n 6.000 Indonesische Chinezen in Nederland. Intussen is deze groepering in omvang gegroeid en wonen er ruim ... Anno 2010 wonen er in Nederland ruim 100.000 mensen van Chinese afkomst. Deze populatie bestaat uit verschillende groeperingen, afkomstig uit diverse delen van de wereld. Eén van die groeperingen betreft de Chinezen uit Indonesië...

INFORMATIE

AUTEUR
Toon Verlaan
DIMENSIE
3,58 MB
BESTANDSNAAM
Indonesische Chinezen in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Anno 2010 wonen er in Nederland ruim 100.000 mensen van Chinese afkomst. Deze populatie bestaat uit verschillende groeperingen, afkomstig uit diverse delen van de wereld. Eén van die groeperingen betreft de Chinezen uit Indonesië. Na de Tweede Wereldoorlog vestigden zich in totaal zo¿n 6.000 Indonesische Chinezen in Nederland. Intussen is deze groepering in omvang gegroeid en wonen er ruim 18.000 Indonesische Chinezen ¿ ook wel aangeduid met de term Peranakan Chinezen ¿ in Nederland.In het eerste deel van dit boek wordt ingegaan op hun geschiedenis in het voormalig Nederlands Indië en later in Indonesië. Er wordt aandacht besteed aan verschillende sferen van het aanpassingsproces daar, zoals hun positie in het economisch verkeer, het onderwijs en het sociaal culturele leven.In het tweede deel van Indonesische Chinezen in Nederland wordt ingegaan op de komst van een, bij nader inzien, selecte groepering Indonesische Chinezen naar Nederland en, naar zal blijken, hun voorbeeldige inpassing binnen de Nederlandse samenleving.

Wil je het boek lezen?Indonesische Chinezen in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Toon Verlaan. Lezen Indonesische Chinezen in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN