CHRISTUS EN MYSTERIE VAN DE GRAAL

CHRISTUS EN MYSTERIE VAN DE GRAAL - r. Steiner | Fthsonline.com

...er het merkwaardige feit dat de Christus just in die period wordt geboren die het minst geschikt is om hem te begrijpen ... Legende van de Heilige Graal - Geschiedenis.nl ... .'De theologie....heeft zich tot taak gestld...om op de weg naar het begrijpen van het Christuswezen zoveel mogelijk hindernissen aan te brengen.''...wat zich in het oosten als ... Het Rosslyn mysterie: de vergissing van Dan Brown Sinds het boek van Dan Brown is het belang van de Rosslyn kapel gebouwd op het feit dat ze haaks ligt op de rooslijn: de oude Parijse nul meridiaan. De roos wordt in verband gebracht met Maria Magdalena en mogelijk de Graal. Maar is dit inderdaad zo? De Rosslyn kape ... bol.com | Het mysterie van de Graal, Lisa Gardner ... ... . De roos wordt in verband gebracht met Maria Magdalena en mogelijk de Graal. Maar is dit inderdaad zo? De Rosslyn kapel Graal voor de zoektocht naar 'het geheim van het leven' stond. Ook deze opvatting verwijst naar de oude geheimen; zowel de materiële als de spirituele alchimisten - die de opperste geheimen betreffende de betekenis achter het leven en het mysterie van de dood wilden leren kennen - zochten hiernaar. Achter de Bilthovense nevel schuilt de innerlijke graal. Wie 'graal' zegt, denkt aan Middeleeuwen, aan koning Arthur met zijn ronde tafel, aan een queeste, de zoektocht naar het volmaakte. Hij legt uit dat de Graal de wijnkelk is van het Laatste Avondmaal, waarin Jozef van Arimathea het bloed van Christus aan het kruis heeft opgevangen, en geeft het Graal-mysterie zo een volledig ... Tijdens het lezen van De Da Vinci Code en zoals blijkt uit het proces dat tegen de uitgeverij van Dan Brown liep, kan men afleiden dat Brown en zijn vrouw tijdens de research voor hun boek zich voornamelijk hebben gebaseerd op The Holy Blood and the Holy Grail (Het Heilige Bloed en de Heilige Graal) van Michael Baigent, Richard Leigh en Henry Lincoln. De eerste verliet Palestina en verbreidde de boodschap van Christus door Europa, terwijl de andere kerk geloofde dat zijn geestelijk leer alleen voor de joden was bestemd. Deze tweede tak werd misschien wel geleid door Jezus' moeder en zijn familie, en had wellicht de graal als belangrijkste symbool. Het mysterie van de Graal is dus geen uiterlijk proces, maar speelt zich af op het hoogste niveau dat de ziel kan bereiken. ... In dat proces zullen zij geleidelijk versmelten met de hogere tafelronde, overeenkomstig de woorden van Christus: 'De Vader en ik zijn een, en u zult een met mij zijn'....

INFORMATIE

AUTEUR
r. Steiner
DIMENSIE
9,88 MB
BESTANDSNAAM
CHRISTUS EN MYSTERIE VAN DE GRAAL.pdf

OMSCHRIJVING

Christus en de mysterie van de graalRudolf Steiner plaatst het thema van de graal in een groot mensheidsperspectief. Hij beschrijft hoe de vraag naar de realiteit van de graal hem jarenlang bezig hield. Een antwoord op die vraag kon hij slechts geleidelijk aan krijgen, door de resultaten van de gewone wetenschap te verbinden met zijn eigen onderzoek in de geestelijke wereld. In het beeld van de graal wordt de verbinding van twee werelden tot uitdrukking gebracht: de aardse en de, kosmische ontwikkelingsstroom. Christus is het wezen dat de verbinding tussen beide stromen tot stand brengt. Een bijzonder element in deze voordrachten is het feit, dat Rudolf Steiner openhartig spreekt over de weg die hij als onderzoeker van de geest is gegaan. De vragen waar hij van uitgaat, zijn zoeken naar antwoorden en tenslotte het vinden van het juiste spoor geven een boeiend beeld van de wijze waarop Rudolf Steiners geesteswetenschap is ontstaan. Nadat eerst uitvoerig is ingegaan op de betekenis van Christus voor de ontwikkeling van de mensheid wordt in de laatste twee voordrachten licht geworpen op de figuur van Parcival. Als onwetende Jongeling trekt deze erop uit om de Graal te zoeken, maar pas na een proces vanbewustwording te hebben doorgemaakt kan hij graalkoning worden.

Wil je het boek lezen?CHRISTUS EN MYSTERIE VAN DE GRAAL in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur r. Steiner. Lezen CHRISTUS EN MYSTERIE VAN DE GRAAL Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN