Het zwarte licht

Het zwarte licht - Harry Mulisch | Fthsonline.com

...k nog ongeveer 160 bladzijden moest lezen was dit een goed boek ... Het zwarte licht - Wikiwand ... . In het verhaal zitten een aantal open plekken; de belangrijkste open plek in het verhaal vind ik nog altijd de titel "het zwarte licht". Bij deze titel ging ik al gelijk denken van: waar slaat de titel op? Welk zwarte licht? Sinds wanneer is 'licht' zwart. De titel heeft mij dus eigenlijk ook over gehaald om het verhaal te lezen. Het zwarte licht een kleine roman. Het verhaal in dit boek begint 's morgens, woensdag 20 aug. 1 ... Boekverslag Nederlands Het zwarte licht door Harry Mulisch ... ... . Het verhaal in dit boek begint 's morgens, woensdag 20 aug. 1953 om precies zes uur. Maurits Akelei ontwaakt. Op dit uur 46 jaar geleden, werd hij geboren! De verwarring van het ontwaken - droom en werkelijkheid dooreen gehusseld - voert hem terug naar Marjolein, zijn geliefde, die hij 23 jaar geleden ... Volgens de algemene relativiteitstheorie is een zwart gat een gebied in de astronomische ruimte waaruit niets, zelfs licht niet, kan ontsnappen. Dit is het gevolg van een extreme vervorming van de ruimtetijd die hier optreedt, door de zwaartekracht van een zeer compacte enorme massa.. Rondom een zwart gat is er een denkbeeldig oppervlak dat als grens fungeert, de zogeheten waarnemingshorizon. Zwart Licht is bekend geworden met de nummers Fair Play en Wat Sorry op de GOAL soundtrack van theatercollectief MC, die in 2008 uitkwam. Eind 2008 tekende Zwart Licht bij het hiphoplabel Top Notch, waar ze ook debuteerden met hun album Bliksemschicht. Op 16 juli 2010 is de single van het album No Juju, genaamd Blazin, uitgebracht. Het zwarte licht is het relaas van één dag uit het leven van de klokkenspeler Maurits Akelei. Het is zijn verjaardag, en toevallig ook de dag dat sommige beweren dat de wereld zal vergaan, en Akelei heeft zich voorgenomen om een feestje te organiseren. Het Zwarte licht is en echte Mulisch: rijk van taal, vol verwijzingen en haast ondoorgrondelijk. Het is een puzzel waarvan de stukjes nog eens doormidden zijn geknipt. Een leuk boek, maar ik vind het geen aanrader. Een meer ervaren literatuurlezer kan er, denk ik, plezier aan beleven, maar het is zeker geen boek voor het grote publiek. Het zwarte licht is een roman van Harry Mulisch uit 1956. In 1957 kreeg Mulisch de Bijenkorf-literatuurprijs voor deze roman. Het werd vertaald in het Duits en in het Pools . Het zwarte licht (1956) confronteert de lezer met een vermogen tot psychologische indringing, met beelden en situaties die zeldzaam zijn in onze literatuur. Het relaas van één dag uit het leven van de klokkenspeler Maurits Akelei. Vind de beste selectie het zwarte licht fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit het zwarte licht voor de dutch luidspreker markt bij alibaba.com Het zwarte licht. Het zwarte licht is het relaas van één dag uit het leven van de klokkenspeler Maurits Akelei. Het is zijn verjaardag...

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Mulisch
DIMENSIE
6,51 MB
BESTANDSNAAM
Het zwarte licht.pdf

OMSCHRIJVING

Het zwarte lichtis het relaas van één dag uit het leven van de klokkenspeler Maurits Akelei. Het is zijn verjaardag, en toevallig ook de dag dat sommige beweren dat de wereld zal vergaan, en Akelei heeft zich voorgenomen om een feestje te organiseren. Hij is een klein volstrekt eenzaam mannetje, dat eens zijn hart heeft verloren aan de grote blonde Marjolein (die hij echter eens met een 'echte neger' heeft aangetroffen), en alleen iedere dag zijn beiaard bespeeld, zó dat alle mensen naar hem moeten luisteren.

Wil je het boek lezen?Het zwarte licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Mulisch. Lezen Het zwarte licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN