Villa Kruisdonk

Villa Kruisdonk - Ruud Offermans | Fthsonline.com

...een geweldige auteur. Download en lees het boek Villa Kruisdonk op onze website pianofortefestival ... Kantoor Maastricht | Zoek kantoren te huur: Kruisdonk 66 ... ... .nl. Helemaal vrij. U vindt Villa Kruisdonk in PDF, ePUB, MOBI. Het najaar was ingevallen. De herfsttijloos kleurde paars. Het koetshuis van de Villa Kruisdonk is van cultuurhistorische waarde als uitdrukking van een sociaal-economische en typologische ontwikkeling. Uit architectuurhistorisch oogpunt is het pand van belang vanwege de bouwstijl, de hoogwaardige esthetiek, het materiaalgebruik en de ornamentiek. Weert (Limburgs: Waert) is een buurtschap in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg.Het ... Villa Kruisdonk in Maastricht (Zuid-Limburg) ... . Weert (Limburgs: Waert) is een buurtschap in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg.Het is een gehucht met verspreide bewoning (en tevens de naam van een straat) in het zuidwesten van de gemeente Meerssen en het noordoosten van de gemeente Maastricht.In Weert staan bijna veertig huizen, waaronder een groot aantal rijksmonumenten, en er wonen ongeveer 100 mensen. Villa Kruisdonk omvat de Villa, het Koetshuis en het Poortgebouw, gesitueerd in een parkachtige omgeving op een steenworp afstand van hartje Maastricht. Ze dragen alle drie de titel rijksmonument. Ook het landgoed met zijn unieke vormgeving en beplanting is beschermd en valt onder de natuurschoonwet. Ligging. De buurt ligt ingeklemd tussen de spoorlijn Aken - Maastricht en de autosnelweg A2.Aan de andere zijde van het spoor liggen de buurten Limmel, Beatrixhaven en Meerssenhoven.Aan de andere kant van de snelweg liggen Wittevrouwenveld en Amby.Aan de zuidkant grenst Nazareth aan Wyckerpoort, aan de noordkant aan de gemeente Meerssen.. Het noordelijk deel van de wijk is onderdeel van het ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ruud Offermans
DIMENSIE
8,56 MB
BESTANDSNAAM
Villa Kruisdonk.pdf

OMSCHRIJVING

Het najaar was ingevallen. De herfsttijloos kleurde paars. Verveeld keek Dolf Daniëls vanuit zin werkkamer over de Stammender Lange Weide naar het Stammenderbos. Hij woonde in villa Kruisdonk. Waar het Hoogbeeksken een grote bocht maakt om in de Geleenbeek uit te monden vinden we op een terrasrest langs dezelfde Geleenbeek de villa Kruisdonk met een woonoppervlak van 313 m². Een L-vormig gebouw met pannendak naar beneden toe uitlopend tot de eerste etage, zodat er aan beide zijden een grote driehoek ontstaat. Hiertussen een grote oprijzende gemetselde schoorsteen geflankeerd door twee dakramen. Uitbouw aan de zuidzijde met zwarte markiezen. Deze prachtige ruime half vrijstaande villa bevindt zich in een uitstekende staat volledig omringd door een prachtige tuin met terras. Op de begane grond vinden we een royale hal met houten en zwart/wit betegelde stenen vloer, zeer ruime woonkamer met houten vloer en open haard en eetkamer gedeelte voorzien van een tegelvloer. Op de 1e etage vinden we een overloop en 6 slaapkamers met parketvloer. De buitenruimte bestaat uit een zeer ruime tuin met daarin een mooi overdekt terras met een prachtig uitzicht.

Wil je het boek lezen?Villa Kruisdonk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ruud Offermans. Lezen Villa Kruisdonk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN