De Nijl stroomt naar het zuiden

De Nijl stroomt naar het zuiden - Nabil Hasaballa | Fthsonline.com

...et stadslicht is te vinden rondom de mythologische rivier (zie foto hieronder) ... De onvoorspelbare Nijl - Geografie.nl ... . Ongeveer 95 procent van de Egyptische bevolking woont aan de Nijl. Het land is er voor de landbouw en het drinkwater volledig afhankelijk van. De … In het uiterste zuiden van Egypte bezoekt Kefah Allush de roemrijke Nubiërs. Langs de vruchtbare oevers van de Nijl stichtte dit volk ooit een van de oudste koninkrijken van Afrika. In recentere tijden werden veel Nubiërs, door de bouw van een immense dam, ... Het land van de Nijl - Egyptologie.nu ... . In recentere tijden werden veel Nubiërs, door de bouw van een immense dam, gescheiden van het water. Kefah Allush ziet dat dit eeuwenoude volk, bij wie de Nijl als het ware door hun aderen stroomt, blijft zoeken ... De Nijl, de grootste waterloop, die van het zuiden naar het noorden stroomt en zich in de Middellandse Zee stort, heeft evenwel de grootste stempel gedrukt op Egypte. De Nijl staat bekend voor zijn overstromingen. De bemanningsleden van de boten komen allemaal uit Aswan in het zuiden van Egypte, waar de rivier sneller stroomt. "Er is ruimte en het water is puur", vertelt Ahmed Hassan, gekleed in een ... De na de samenvloeiing van de Witte en de Blauwe Nijl geheten Nijl stroomt, nadat zich de uit Ethiopië afkomstige Atbara bij haar heeft gevoegd, verder door een woestijngebied via een aantal cataracten — met tussen de zesde en vijfde cataract verlaten in het zand de piramiden van Meroë van het oude Nubische koninkrijk Koesj — in noordelijke richting naar het ruim 500 kilometer lange ... In het uiterste zuiden van Egypte bezoekt Kefah Allush de roemrijke Nubiërs. Langs de vruchtbare oevers van de Nijl stichtte dit volk ooit een van de oudste koninkrijken van Afrika. In recentere tijden werden veel Nubiërs, door de bouw van een immense dam, gescheiden van het water....

INFORMATIE

AUTEUR
Nabil Hasaballa
DIMENSIE
8,41 MB
BESTANDSNAAM
De Nijl stroomt naar het zuiden.pdf

OMSCHRIJVING

Caïro 2010, aan de vooravond van de Egyptische revolutie. Aziz, een dromerige jongeman, is gepassioneerd door geschiedenis. Hij leert Mina kennen, een Belgisch meisje dat voor een mensenrechtenorganisatie werkt. Zijn wereldbeeld komt daardoor op de helling te staan en zijn hernieuwde contact met jeugdvriend Ali Mahran schudt hem wakker. Hij moet keuzes maken. Zijn oudere zus Samah zit gevangen in haar huwelijk met Maher, kolonel bij de gevreesde inlichtingendienst. Zij komt een oude buurjongen tegen en misschien biedt hij haar een weg naar de bevrijding. Salim Shahin is een gerespecteerd zakenman. Zijn huwelijk met Fathia is harmonieus, maar zijn 'grote droom' is nooit uitgekomen. Op een dag wandelt een jonge verleidelijke vrouw zijn kruidenzaak binnen... En schoenpoetser Atyya vertelt over zijn brief aan de president met daarin zijn laatste wens. In het hoofd en het hart van deze hoofdpersonages voltrekt zich een onomkeerbare (r)evolutie. In dit meeslepende en diepmenselijke verhaal hebben liefde, passie, verraad en alle kleine menselijke trekjes hun plaats.

Wil je het boek lezen?De Nijl stroomt naar het zuiden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nabil Hasaballa. Lezen De Nijl stroomt naar het zuiden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN