De transparante samenleving

De transparante samenleving - Gilbert Adair | Fthsonline.com

...ijkt vandaag een vanzelfsprekend antwoord op maatschappelijke problemen zoals corruptie, misbruik en wanbeheer ... Athenaeum Boekhandel | De transparante samenleving, Byung ... ... . Nooit eerder heeft men zelfs meer gesproken over een 'plicht' tot transparantie en nooit heeft men meer beroep gedaan op het 'recht' op transparantie. Volgens Vattimo is de postmoderne conditie verbonden met de ontwikkeling van de massamedia en de verbreiding van communicatiesystemen. Hij betwist echter het geloof dat deze ontwikkeling tot een meer 'verlichte', zelfbewuste en 'transparante' samenleving heeft geleid. Daarmee is de transparante samenleving een exhibitionistische samenleving, zonder distantie, verhalen of sch ... De transparante samenleving - metadata.isbn.nl ... . Daarmee is de transparante samenleving een exhibitionistische samenleving, zonder distantie, verhalen of schoonheid, waarin iedereen elkaar én zichzelf doorlicht, en onze veelbezongen vrijheid een schijnvrijheid is.Voortbouwend op zijn uitstekend ontvangen essay De vermoeide samenleving, waarin hij reeds de uitbanning van het negatieve aanwees ... maken. Daarom spreekt hij van de transparante samenleving. Op dat punt stokte ik. Het idee dat wij kapo, slachtoffer en dader tegelijk zijn, deelde ik. Daar herkende ik mijzelf ook met een schok in. Sinds ik flexibel werk, is elk uur van de dag een potentieel werkuur, waardoor ik constant een potentiële werknemer/werkgever ben. Byung-Chul Han De transparante samenleving Gedrukt boek Maatschappijkritisch, sociaal-filosofisch essay over een samenleving waarin niets meer verborgen mag blijven en alles en iedereen 'in de etalage' staan. De transparante samenleving, Jaarboek ICT en samenleving 2011 Redactie Valerie Frissen, Linda Kool en Marc van Lieshout Omvang 272 pagina's, prijs € 29,50 ISBN 97890787 30088. Categorie: ICT & Accountability, Impressies. Primaire Sidebar. 18 juni - 15.30u - 16.35u ICT & Onderwijs . Koop De transparante samenleving van Han, byung-chul met ISBN 9789461641892. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De vermoeide samenleving (Paperback). In onze prest...

INFORMATIE

AUTEUR
Gilbert Adair
DIMENSIE
5,40 MB
BESTANDSNAAM
De transparante samenleving.pdf

OMSCHRIJVING

Volgens Vattimo is de postmoderne conditie verbonden met de ontwikkeling van de massamedia en de verbreiding van communicatiesystemen. Hij betwist echter het geloof dat deze ontwikkeling tot een meer 'verlichte', zelfbewuste en 'transparante' samenleving heeft geleid. Integendeel: deze ontwikkeling gaat gepaard met een diversiteit van gezichtspunten die samenlevingen complexer, zelfs chaotischer maakt. In tegenstelling tot veel kritische denkers waardeert Vattimo de opkomst van deze media echter als positief. Zij hebben namelijk een cruciale rol gespeeld in de ontbinding van het moderne 'wereldbeeld' en de Grote Verhalen over vooruitgang en geschiedenis. De kunst biedt een belangrijke sleutel tot inzicht in de postmoderne conditie. Haar rol is niet de eeuwige waarheden te bevestigen, maar een shockervaring te bewerkstellingen. Zij kan ons een levenskunst aan leren die past bij het ambigue en vloeibare karakter van de moderne wereld.

Wil je het boek lezen?De transparante samenleving in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gilbert Adair. Lezen De transparante samenleving Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN