Ostracakunst in het oude Egypte

Ostracakunst in het oude Egypte - Luc Delvaux | Fthsonline.com

...nd 1550-1069 v.Chr.). Ostracakunst in het oude Egypte: echte kunstwerkjes op kalksteenschilfers of potscherven De Egyptische collectie van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel herbergt talrijke beeldostraca uit het Nieuwe Rijk (rond 1550-1069 v ... Thema 7: kunst in het oude Egypte | Rijksmuseum van Oudheden ... .Chr.). Ostracakunst in het oude Egypte - uitgelezen fragmenten, Brussel 2013, uitgeverij Lannoo - KMKG, 128 p. De Egyptische collectie van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel herbergt talrijke beeldostraca uit het Nieuwe Rijk (rond 1550-1069 v.Chr.). De ostracakunst geeft op fantastische wijze blijk van het gevoel voor observatie, humor en verbeelding van de tekenaars in het oude Egypte. Voor het eerst verschijnt er een boek over deze belangrijke, weinig bekende collectie die onlangs gerestaureerd werd wa ... Medische pioniers in het oude egypte | Archeologie Online ... .Chr.). De ostracakunst geeft op fantastische wijze blijk van het gevoel voor observatie, humor en verbeelding van de tekenaars in het oude Egypte. Voor het eerst verschijnt er een boek over deze belangrijke, weinig bekende collectie die onlangs gerestaureerd werd waardoor de teken- en schilderkwaliteiten nog beter naar voren komen. Luc Delvaux, Amandine Pierlot Ostracakunst in het oude Egypte. uitgelezen fragmenten. Gedrukt boek . Overzicht en achtergronden van de Egyptische collectie ostraca (scherven met tekeningen en schetsen) uit het oude Eg...

INFORMATIE

AUTEUR
Luc Delvaux
DIMENSIE
12,33 MB
BESTANDSNAAM
Ostracakunst in het oude Egypte.pdf

OMSCHRIJVING

Ostracakunst in het oude Egypte: echte kunstwerkjes op kalksteenschilfers of potscherven De Egyptische collectie van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel herbergt talrijke beeldostraca uit het Nieuwe Rijk (rond 1550-1069 v.Chr.). Ostraca zijn eenvoudige kalksteenschilfers of potscherven waarop kunstenaars die de graftombes in de Vallei der Koningen moesten versieren talrijke meesterwerkjes hebben gerealiseerd, vaak met een bijzondere creativiteit. De ostracakunst geeft op fantastische wijze blijk van het gevoel voor observatie, humor en verbeelding van de tekenaars in het oude Egypte. Voor het eerst verschijnt er een boek over deze belangrijke, weinig bekende collectie die onlangs gerestaureerd werd waardoor de teken- en schilderkwaliteiten nog beter naar voren komen.

Wil je het boek lezen?Ostracakunst in het oude Egypte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luc Delvaux. Lezen Ostracakunst in het oude Egypte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN