Drie directeuren over ethiek en moraal in het onderwijs

Drie directeuren over ethiek en moraal in het onderwijs - Huub Verwey | Fthsonline.com

...ver het archief ... Toegepaste ethiek betekent reflectie op de waarden en normen (de moraal) van een bepaalde praktijk ... PDF MORAAL EN MACHT - research.vu.nl ... . In het geval van militaire ethiek, de militaire praktijk. Onderwijs in militaire ethiek betekent dan ook: leren over de militaire praktijk vanuit moreel en ethisch perspectief. Dit onderwijs in militaire ethiek moet uiteindelijk leiden tot ... Drie directeuren over ethiek en moraal in het onderwijs: vragen, antwoorden, theorie en praktijk Meso focus: Amazon.es: Verwey, Huub: Libros en idiomas extranjeros 3. inzicht in debatten over publieke moraal en ethiek voor de publiek ... Digibron.nl, Over morele vorming in het onderwijs ... .es: Verwey, Huub: Libros en idiomas extranjeros 3. inzicht in debatten over publieke moraal en ethiek voor de publieke sector binnen de bestuurskunde en hun relaties met de kernvraagstukken van het openbaar bestuur. ... zoals verwoord in het Onderwijs- en examenregeling: ... Inschrijven voor een vak kan vanaf vier weken tot drie dagen voor de start van het vak. Het College van Beroep voor het Hoger Onderwijs (CBHO) heeft vandaag een belangrijke uitspraak gedaan in een zaak die was aangespannen door een geneeskundestudent van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Over de aanloop van het geschil schreef ik al eerder ().De studenten hadden een deeltentamen in de vorm van meerkeuzevragen afgelegd, vervolgens had de docent de ingeleverde ......

INFORMATIE

AUTEUR
Huub Verwey
DIMENSIE
9,95 MB
BESTANDSNAAM
Drie directeuren over ethiek en moraal in het onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

Ethiek en moraal in het onderwijs vormen een nog lastig te behappen onderwerp voor directies en bestuurders. Toch is er op dit terrein de laatste jaren veel vooruitgang geboekt. Voor het onderwijs blijkt er een behoefte te bestaan de begrippen opnieuw te definiëren, gedeelde waarden en normen op te poetsen en nieuwe manieren te vinden om op eigentijdse wijze het debat over ethiek en moraal aan te gaan met collega's, deelnemers en leerlingen. Deze MESO-focus reikt visies, kaders en instrumenten aan en levert daarmee een bijdrage aan het vinden van wat meer houvast op dit toch moeilijke onderwerp.

Wil je het boek lezen?Drie directeuren over ethiek en moraal in het onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huub Verwey. Lezen Drie directeuren over ethiek en moraal in het onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN