Het Loosterveen

Het Loosterveen - W. Hemmes | Fthsonline.com

...van het Bourtanger Moor dat al voor 1850 met de hand is ontgonnen ... SHTN: Verblieven met peerd in Wold en Veen: Loosterveen ... . In die tijd werden nog geen kanalen gegraven. Daardoor beschikte men niet over grond om het gebied op te hogen en ontstonden er zeer laag ... In het kindermoment van deze zondag (24 mei) maken we gebruik. Kerk twee avonden per week open. 18 mei 2020. We leven in een tijd waarin veel op mensen afkomt. Misschien wil je dat even. Coronabingo. 27 april 2020. Lege bussen, mondkapjes en knuffelberen… allem ... Bossen in Westerwolde | Natuur Westerwolde ... . 27 april 2020. Lege bussen, mondkapjes en knuffelberen… allemaal dingen die je in deze coronatijden tegenkomt. Het Loosterveen (Paperback). Wilhelm (Wulm) Hemmes werd geboren op 28 mei 1927 in het Loosterveen, het veengebied tussen het Oost-Groningse Vriescheloo... Veelerveen is een lintdorp in de Groningse gemeente Westerwolde met 560 inwoners in 2019. Het dorp is een van de jongste veenkoloniën in Oost-Groningen. Geschiedenis. Rond 1900 was er al enige bebouwing aanwezig, maar de nederzetting groeide uit toen de Vereniging ter bevordering van de kanalisatie van Westerwolde het B.L. Tijdenskanaal (1911), het Ruiten-Aa Kanaal (...

INFORMATIE

AUTEUR
W. Hemmes
DIMENSIE
6,28 MB
BESTANDSNAAM
Het Loosterveen.pdf

OMSCHRIJVING

Wilhelm (Wulm) Hemmes werd geboren op 28 mei 1927 in het Loosterveen, het veengebied tussen het Oost-Groningse Vriescheloo en de Duitse grens. Als zoon van een los-vast landarbeider met een eigen dorsmachine, groeide hij op te midden van de heidevelden, de schapen, het turfsteken en de harde realiteit van het moeizame leven van landarbeiders en turfstekers in die periode. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stuurde zijn moeder hem veiligheidshalve naar de Mulo. Na de kweekschool te Winschoten werd hij onderwijzer en basisschooldirecteur in verschillende dorpen in Oost-Groningen. Hij werd voor zijn verdiensten voor de gemeenschap benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Wilhelm Hemmes is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont in Bellingwolde. Sinds een tiental jaren schrijft "Wulm" Hemmes, in Oost-Groningen ook bekend als "meester Hemmes", als geboren verteller korte verhalen en kleine anekdotes voor de plaatselijke krant "De Bellingwedder". In dit boek een verzameling hiervan. De thema's zijn onveranderlijk gerelateerd aan zijn leven in het Veen, gelardeerd met humor en af en toe in historisch perspectief geplaatst. Zijn warme en optimistische kijk op het leven en zijn voorliefde voor de kleine dingen des levens, bezorgen menig lezer een gevoel van herkenning en af en toe een weemoedig verlangen naar de tijd van toen. Dit boek is een aanrader voor een ieder die even de stress van alledag wil vergeten.

Wil je het boek lezen?Het Loosterveen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Hemmes. Lezen Het Loosterveen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN