Het rijk van Christus als historische realiteit

Het rijk van Christus als historische realiteit - Machiel Adrianus Berg | Fthsonline.com

... dit boek Op 12 juni 1559 begon Calvijn met zijn colleges over het boek Daniël ... Het rijk van Christus als historische realiteit door ... ... . De... Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Het rijk van Christus als historische realiteit direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Het rijk van Christus als historische realiteit. Calvijns anti-apocalyptische uitleg van het boek Daniël: Author: van den Ber ... Het rijk van Christus als historische realiteit. Calvijns ... ... . Calvijns anti-apocalyptische uitleg van het boek Daniël: Author: van den Berg, M.A. Thesis advisor: Otten, W. Degree grantor: University Utrecht: Date issued: 2008-12-18: Access: Open Access: Reference(s) Over dit boek Op 12 juni 1559 begon Calvijn met zijn colleges over het boek Daniël. De publicatie daarvan droeg hij op aan de vervolgde protestanten in Frankrijk. De spanningen rond de religieuze en politieke situatie in Calvijns vaderland waren jui Het rijk van Christus als historische realiteit: calvijns anti-apocalyptische uitleg van het boek Daniel (Dutch Edition) eBook: Berg, Machiel Adrianus: Amazon.fr Het rijk van Christus als historische realiteit: calvijns anti-apocalyptische uitleg van het boek Daniel: Amazon.es: M.A. V...

INFORMATIE

AUTEUR
Machiel Adrianus Berg
DIMENSIE
11,34 MB
BESTANDSNAAM
Het rijk van Christus als historische realiteit.pdf

OMSCHRIJVING

Over dit boekOp 12 juni 1559 begon Calvijn met zijn colleges over het boek Daniël. De publicatie daarvan droeg hij op aan de vervolgde protestanten in Frankrijk. De spanningen rond de religieuze en politieke situatie in Calvijns vaderland waren juist in deze jaren hoog opgelopen. In deze studie wordt gekeken in hoeverre en op welke wijze Calvijns uitleg van het profetische boek Daniël gestempeld is door de tijd waarin hij bezig was met de exegese van het boek. Ook wordt onderzocht hoe zijn uitleg de toehoorders, en via hen de kerken van de reformatie in Frankrijk, heeft beïnvloed.De auteur schetst de historische context van de Praelectiones over Daniël en besteedt aandacht aan de plaats van Calvijns colleges in zijn werk in Genève. Verder analyseert hij de Daniëluitleg van twee tijdgenoten, Melanchton en Oecolampadius, waarbij overeenkomsten en verschillen met Calvijns exegese in kaart worden gebracht. Ten slotte wordt een analyse gegeven van Calvijns uitleg van het thema regnum Christi.Het boek sluit af met een beschouwing waarin duidelijk wordt gemaakt dat Calvijn in de laatste jaren van zijn leven niet radicaler, maar eerder voorzichtiger is geworden. Hij probeerde zijn volgelingen voor opstand te bewaren en leerde ze geduldig hun kruis te dragen, tot God hen bevrijden zou in het eeuwige rijk van Zijn heerlijkheid.

Wil je het boek lezen?Het rijk van Christus als historische realiteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Machiel Adrianus Berg. Lezen Het rijk van Christus als historische realiteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN