Redelijke godsdienst

Redelijke godsdienst - W. a Brakel | Fthsonline.com

...hertaald. Nadat à Brakel in deel 1 de zegeningen behandelde die de Heere in het genadeverbond schenkt, beschrijft hij in deel 2 hoe de gelovigen uit dat genadeverbond leven ... Redelijke godsdienst - W. a Brakel. Zoekeenboek.nl ... . De Redelijke godsdienst wordt door zijn grote omvang meer gebruikt als naslagwerk dan als leesboek.Hierdoor worden veel bladzijden maar zelden gelezen. Ook het sterk verouderde taalgebruik kan een drempel vormen. Daarom heeft J.M. Vermeulen uit de Redelijke godsdienst een dagboek samengesteld, dat gemakkelijk ter hand genomen wordt en ook veel beter toegankelijk is. Titel: De Redelijke Godsdienst ... Redelijke Godsdienst - deel 1B - 9789462788169 ... .M. Vermeulen uit de Redelijke godsdienst een dagboek samengesteld, dat gemakkelijk ter hand genomen wordt en ook veel beter toegankelijk is. Titel: De Redelijke Godsdienst Auteur: Wilhelmus à Brakel De Redelijke Godsdienst van Wilhelmus à Brakel wil vooral een hulp zijn voor kleingelovigen. Brakel is niet de man van grote wetenschappelijke bekwaamheid en werkkracht die Voetius was. Het is juist Brakel met zijn evenwichtige geest en een godsvrucht die zich reeds in hem als kind openbaarde, die ons de meest populaire Gereformeerde ... De Redelijke Godsdienst onderscheidt zich van veel andere overzichten van de geloofsleer door de vele toepassingen naar het persoonlijke leven. Naast meer dogmatische onderwerpen behandelt Brakel ook onderwerpen zoals dankbaarheid, het zingen van Psalmen en christelijke nederigheid. De "Redelijke Godsdienst" van Wilhelmus à Brakel was de eerste succesvolle gereformeerde dogmatiek voor gemeenteleden, aldus prof. dr. W. J. op 't Hof. Bijbels dagboek bij het boek Redelijke godsdienst van Wilhelmus à Brakel. Het Bijbels dagboek bij Redelijke godsdienst biedt voor elke dag van het jaar een meditatie aan de hand van het gelijknamige boek van Wilhelmus à Brakel. De teksten zijn bewerkt en hertaald naar hedendaa ... De Redelijke godsdienst van Wilhelmus à Brakel. In Bos J, Geleijns G, editors, Boekenwijsheid: Drie eeuwen kennis en cultuur in 30 bijzondere boeken. Opstellen bij de voltooiing van de Short-Title Catalogue, Netherlands....

INFORMATIE

AUTEUR
W. a Brakel
DIMENSIE
4,79 MB
BESTANDSNAAM
Redelijke godsdienst.pdf

OMSCHRIJVING

In dit Bijbels dagboek zijn de mooiste en leerzaamste gedeelten uit de Redelijke godsdienst in dagelijkse overdenkingen bijeengebracht. Het is daarmee een waardevolle gids voor degenen die belang hechten aan de kennis van de waarheid en het heil van hun onsterfelijke ziel. Wilhelmus à Brakel (1635-1711) was, toen hij de 'Redelijke godsdienst' in 1700 het licht deed zien, predikant in Rotterdam. Sindsdien is hij onder het gewone kerkvolk een van de meest gelezen oudvaders. Het boek beleefde talloze herdrukken en is tot op de dag van vandaag een geliefd naslagwerk. Voor deze uitgave is - zonder daarbij iets te veranderen aan de boodschap die à Brakel bracht - het taalgebruik gemoderniseerd en is middels een duidelijk zakenregister het boek verder ontsloten en kan op tal van vragen direct een antwoord worden gezocht.

Wil je het boek lezen?Redelijke godsdienst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. a Brakel. Lezen Redelijke godsdienst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN