Reisgenoten en wijnschenkers

Reisgenoten en wijnschenkers - Sytske Sotemann | Fthsonline.com

...In het Osmaanse Rijk was de dichtkunst het meest beoefende literaire genre ... Een reisgenoot vind je op Reisgenoten.net ... . Het was het middel bij uitstek om uiting te geven aan gevoelens en gedachten, en als men bijeen was werd er naar hartelust gedeclameerd en gezongen. 'Reisgenoten en wijnschenkers, Osmaanse poëzie' door Sytske Sotemann - Onze prijs: €20,95 - Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen Gratis verzending. Het boek Reisgenoten en wijnschenkers, geschreven door Sytske Sotemann, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Bestel Reisgenoten e ... Reisgenoten en wijnschenkers, Sytske Sotemann - Paperback ... ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Bestel Reisgenoten en wijnschenkers van Sytske Sotemann. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het geeft een illusie van intimiteit, en dat heb je in andere genres zelden. Daarom is het ook verwant aan muziek, aan composities van Bach. Die kunnen ook zo mooi in elkaar zitten. Het heeft een abstracte schoonheid die met heel persoonlijke gevoelens werkt.' Sytske Sötemann, Jan Schmidt en Sander de Groot (red.), Reisgenoten en wijnschenkers. Reisgenoten en wijnschenkers is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Reisgenoten en wijnschenkers PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Reisgenot...

INFORMATIE

AUTEUR
Sytske Sotemann
DIMENSIE
5,48 MB
BESTANDSNAAM
Reisgenoten en wijnschenkers.pdf

OMSCHRIJVING

In het Osmaanse Rijk was de dichtkunst het meest beoefende literaire genre. Het was het middel bij uitstek om uiting te geven aan gevoelens en gedachten, en als men bijeen was werd er naar hartenlust gedeclameerd en gezongen. Rondtrekkende derwisjen dichtten over hun verlangen naar de eenwording met God, hun voornaamste geliefde en reisgenoot. Volksdichters dichtten over de geliefde naar wie zij in den vreemde verlangden en over de ellendige omstandigheden van het volk. In hun liederen riepen zij op tot kameraadschap en verzet en zochten zij reisgenoten voor de weg naar bevrijding. De hofdichters dichtten naast lofliederen voor hun mecenas over de liefde en andere genoegens, waarin de wijnschenker, de aangesproken geliefde, werd aangemoedigd om de bokalen opnieuw te vullen met de geestbedwelmende robijnrode drank. In deze tweetalige bloemlezing zijn de hoogtepunten van zeven eeuwen Osmaanse poëzie samengebracht.Sytske Sötemann (1947) is vertaalster van Turkse poëzie en gepromoveerd op Turkse poëzie uit het begin van de twintigste eeuw. Samen met Mehmet Emin Yldrm en Mehmet Çetin stelde ze de bloemlezing Moderne Turkse Poëzie samen. Jan Schmidt (1951) is docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden op het gebied van de Osmaanse geschiedenis, filologie en literatuur. Hij publiceerde talrijke boeken en artikelen, waaronder een vierdelige, geïllustreerde catalogus van Turkse manuscripten in Nederlandse openbare collecties. Sander de Groot (1943) was tot aan zijn pensioen hoofddocent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden met specialisatie geschiedenis en letterkunde van Turkije.

Wil je het boek lezen?Reisgenoten en wijnschenkers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sytske Sotemann. Lezen Reisgenoten en wijnschenkers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN