De vluchtelingen

De vluchtelingen - Viet Thanh Nguyen | Fthsonline.com

...erreur of oorlog. Het is belangrijk dat dat recht blijft bestaan; niet alleen voor de vluchtelingen van vandaag maar ook voor die van morgen ... 51,2 miljoen vluchtelingen: waar gaan ze heen? | NOS ... . Voor een deel is dat in ons eigen belang. De inburgering van vluchtelingen: Er is eind 1988 een wet ingevoerd om de integratie te bevorderen. Deze wet verplichte de vluchtelingen om een inburgeringscurses te volgen. Hierdoor zouden ze namelijk veel sneller een baan krijgen omdat ze dan de taal & de cultuur kennen. Vluchtelingen zijn mensen die vallen onder de definitie van het Vluchtelingenverdrag (zij hebben te vrezen voor vervolging), maar de benam ... Directe hulp bij acute nood - Stichting Vluchteling ... . Vluchtelingen zijn mensen die vallen onder de definitie van het Vluchtelingenverdrag (zij hebben te vrezen voor vervolging), maar de benaming wordt ook gebruikt voor asielzoekers, ontheemden en degenen die vluchten om andere redenen dan vervolging (bijvoorbeeld voor oorlog of natuurrampen).. Het aantal vluchtelingen heeft in de twintigste eeuw grote fluctuaties vertoond. De aanmeldingen voor de digitale Nacht van de Vluchteling stromen binnen. Het is hartverwarmend dat in twee weken tijd al meer dan 4.000 mensen de NVDV-app hebben gedownload en de uitdaging aangaan. Aandacht en hulp voor vluchtelingen wereldwijd is keihard nodig, iedereen is ontzettend gemotiveerd. Vluchtelingen in de Knel is een non-profit organisatie die zich sterk maakt voor de basisrechten van (afgewezen) vluchtelingen, vanuit de vaste overtuiging dat ieder mens bestaansrecht heeft. Oorlog, dictatuur, vervolging en marteling en met vluchten is het nog niet voorbij....

INFORMATIE

AUTEUR
Viet Thanh Nguyen
DIMENSIE
3,14 MB
BESTANDSNAAM
De vluchtelingen.pdf

OMSCHRIJVING

In De vluchtelingen geeft Viet Thanh Nguyen een stem aan alle mensen die zich tussen twee werelden bevinden, tussen het geadopteerde vaderland en het geboorteland. Nguyen vertelt ons onder meer over een jonge Vietnamese vluchteling die een ernstige cultuurschok oploopt als hij met twee homoseksuele mannen in San Francisco gaat wonen, over een vrouw wier man aan dementie lijdt en haar begint te verwarren met een vroegere geliefde en over een meisje in Ho Chi Minh Stad van wie het oudere halfzusje terugkomt uit Amerika en schijnbaar alles heeft bereikt wat zij nooit zal doen. De vluchtelingen is een prachtig geschreven boek over de ambities van degenen die het ene land verlaten voor het andere, en over het verlangen naar zelf¬ontplooiing en nieuwe relaties, dingen die zo bepalend zijn voor ons leven.

Wil je het boek lezen?De vluchtelingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Viet Thanh Nguyen. Lezen De vluchtelingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN