Nergens ter wereld

Nergens ter wereld - Toon Fey | Fthsonline.com

... geheel terecht want in feite bestaat er nergens anders ter wereld een landschap dat gelijk is aan de kuststrook zoals die zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg ... Nergens ter wereld, Toon Fey - Paperback - 9789055947799 ... ... . Parkeerkosten Nergens ter wereld is parkeren op straat zo duur als in Amsterdam Beeld ANP. De Amsterdamse parkeerplaatsen op straat zijn de duurste ter wereld. Erdogan: Europeanen zullen nergens ter wereld nog veilig zijn AFP. De nieuwe uitspraken vandaag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan liegen er niet om. Vertalingen in context van "Nergens ter wereld" in Nederlands-Engels van Reverso ... nergens ter wereld - Vertaling naar Frans - voorbeelden ... ... . De nieuwe uitspraken vandaag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan liegen er niet om. Vertalingen in context van "Nergens ter wereld" in Nederlands-Engels van Reverso Context: Nergens ter wereld kan echter het minste bewijs voor die bewering worden gevonden. Er bestaat nergens ter wereld een landschap dat gelijk is aan de kuststrook zoals die zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Niet voor niets is de Nederlands-Duitse Waddenzee in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot een Werelderfgoed. Nergens ter wereld stelen winkeldieven meer dan in de Nederlandse winkelstraten. Mexicaanse winkeliers zijn weliswaar meer kwijt aan criminaliteit over de hele breedte, maar zij hebben vooral last van dieven onder hun personeel. Voor winkeldieven blijkt Nederland het beloofde land, Oost-Europese bendes in...

INFORMATIE

AUTEUR
Toon Fey
DIMENSIE
10,62 MB
BESTANDSNAAM
Nergens ter wereld.pdf

OMSCHRIJVING

DE WADDEN. NERGENS TER WERELD als titel voor een boek over het waddengebied zal sommige mensen misschien wat overdreven in de oren klinken. Toch is die titel geheel terecht want in feite bestaat er nergens anders ter wereld een landschap dat gelijk is aan de kuststrook zoals die zich uitstrekt van Den Helder tot het Deense Esbjerg. Niet voor niets is de Nederlands-Duitse Waddenzee in 2009 door UNESCO uitgeroepen tot een Werelderfgoed. Hiermee komt het gebied op dezelfde lijst als bijvoorbeeld de Grand Canyon of het Great Barrier Reef in Australie. Dat is opmerkelijk, want de ontstaansgeschiedenis van het waddengebied verschilt wezenlijk van deze miljoenen jaren oude gebieden.Het waddengebied zoals wij het kennen, is geologisch beschouwd nog piepjong en ontstond pas zo'n duizend jaar geleden als gevolg van een versnelde stijging van de zeespiegel. Het moerasachtige veengebied dat de duinen verbond met het vasteland, werd door het binnendringende zeewater weggeslagen en maakte plaats voor een ondiepe binnenzee die bij eb grotendeels droog viel; de huidige Waddenzee. Het nieuwe landschap kenmerkte zich door een uitgebalanceerd systeem van allerlei permanente, natuurlijke processen. Hierin spelen de getijden, de heersende windrichting en de aanwezigheid van een ondiepe (Noord)zee vol zand uiteraard een belangrijke rol. Wat het waddenlandschap voor de bezoekers zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat deze natuurlijke processen zich nog steeds voor onze ogen afspelen. Anders gezegd: op de Wadden kun je de natuur aan het werk zien.NERGENS TER WERELD laat zich niet goed vergelijken met de meeste andere boeken over het waddengebied. Niet alleen dankzij de hoge kwaliteit van de foto's en de bijzondere vormgeving, maar ook door de gekozen formule. De aaneengesloten reeks foto's laat zich bekijken als een beeldverhaal dat de voortdurende afwisseling van opbouwende en afbrekende krachten door de natuur schitterend in beeld brengt. Het boek sluit af met enkele korte teksthoofdstukken waarin het ontstaan en uiterlijk van de diverse landschappen kort en bondig wordt uitgelegd. Het resultaat is een boek dat bij de liefhebbers vrijwel zeker het onmiskenbare 'waddengevoel' zal oproepen.

Wil je het boek lezen?Nergens ter wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Toon Fey. Lezen Nergens ter wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN