Rembrandts Olifant

Rembrandts Olifant - M.V. Roscam Abbing | Fthsonline.com

...et haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen ... Rembrandts olifant - NRC Webwinkel ... . Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze… Rembrandts olifant zien we op deze expositie gelukkig wel terug. Als een vrolijke noot naast Adam en Eva in De Zondeval. Detail uit de ets van de Zondeval: Rembrandt ... bol.com | Rembrandts olifant | 9789079624195 | Michiel ... ... . Als een vrolijke noot naast Adam en Eva in De Zondeval. Detail uit de ets van de Zondeval: Rembrandt van Rijn, Adam en Eva, 1638. Rijksmuseum, inv.nr. RP-P-OB-53. Alle Rembrandts: ... 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Hansken is te zien op reclameplaten, tegeltjes en op tekeningen van Rembrandt en andere kunstenaars. 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een... Biografie. Rembrandt Bugatti maakte deel uit van een bijzondere artistieke familie. Hij was de tweede zoon van Carlo Bugatti en zijn vrouw, Teresa Lorioli. Zijn oudere broer was Ettore Bugatti, stichter van het automerk Bugatti.. Zijn voornaam kreeg hij van zijn oom, de schilder Giovanni Segantini.Zijn vader was een succesvol en belangrijk art nouveau meubel- en juwelenontwerper en werkte ... 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jarenlang door Europa, overal haar kunsten vertonen. Ze kon een geweer afschieten, hanteerde een degen en wist dieven aan te wijzen. Rembrandt, Een olifant, 1637 (Albertina, Wenen) en Gian Lorenzo Bernini, De obelisk van Minerva ('Het olifantje van Bernini'), 1667 (Piazza della Minerva, Rome). 'Rembrandts olifant - in het spoor van Hansken' is het verhaal van de beroemdste olifant van de 17e eeuw. Met haar begeleider Cornelis van Groenevelt trok ze jaren...

INFORMATIE

AUTEUR
M.V. Roscam Abbing
DIMENSIE
7,36 MB
BESTANDSNAAM
Rembrandts Olifant.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom beeldt Rembrandt in 1638 een olifantje af op zijn bekende ets Adam en Eva in het paradijs? Michiel Roscam Abbing geeft het antwoord in Rembrandts olifant, het meest uitgebreide verhaal over de beroemdste olifant van de zeventiende eeuw. Hansken is een op Ceylon geboren olifant, die in 1633 met een schip van de Verenigde Oostindische Compagnie naar Amsterdam wordt gebracht. Hansken leert allerlei kunstjes en trekt door heel Europa. Boeren, burgers en buitenlui betalen grif om te zien hoe hij een pistool afschiet, een degen hanteert of zijn hoed afneemt. Het intelligente dier wekt de belangstelling van Vondel, Barlaeus, Rembrandt en vele andere beroemde tijdgenoten.

Wil je het boek lezen?Rembrandts Olifant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.V. Roscam Abbing. Lezen Rembrandts Olifant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN