Dochter

Dochter - Lenny Peeters | Fthsonline.com

...r; Further reading "dochter" in the Dictionary of the Scots Language, Edinburgh: Scottish Language Dictionaries ... Dochter - Wikipedia ... . "daughter" in The Orkney Dictionary, 1996, by Margaret Flaws and Gregor Lamb "dochter" in John J Graham's Shetland Dictionary dochter* [kind van het vrouwelijk geslacht] {oudnederlands dohter 901-1000, middelnederlands dochter} oudsaksisch dohtar, oudhoogduits tohter, oudnoors dóttir, gotisch dauhtar; buiten het germ. grieks thugatèr , gallisch duxtir , oudkerkslavisch dŭšti , oudindisch duhitar-. Maxime Meiland over de va ... dochter - Vertaling Nederlands-Engels ... . grieks thugatèr , gallisch duxtir , oudkerkslavisch dŭšti , oudindisch duhitar-. Maxime Meiland over de vader van haar dochter Claire . Daar is Maxime Meiland heel eerlijk over: "Claire kwam als een verrassing. We hadden niet officieel een relatie en ik raakte zwanger. De leukste geboorte felicitatiekaarten voor een wolk van een dochter! Op Ma-vrij voor 21.00 uur besteld = morgen bezorgd! Ruime keuze én leuke kraamcadeaus dochter. lieve meid neem de wereld in je armen, laat je door al het goede verwarmen. Je hoeft niet onzeker te zijn, laat los al je verdriet en pijn. Ben trots op jezelf, je bent heel bijzonder, ook jij bent mama's wereld wonder. Je hebt het niet altijd makkelijk in jou jonge leven, ma toch knok jij door, om het beste van jezelf te geven. DES-dochter, de gevolgen Vrouwen die tussen 1947 en 1977 geboren zijn hebben grote kans dat ze een DES-dochter zijn. DES staat voor diëthylstilbestrol. Dit was een stof die aan zwangere vrouwen werd voorgeschreven en een miskraam moest voorkomen. Er waren echter ook andere middelen die net zo effectief bleken....

INFORMATIE

AUTEUR
Lenny Peeters
DIMENSIE
3,13 MB
BESTANDSNAAM
Dochter.pdf

OMSCHRIJVING

Winnaar van de Bronzen Uil!"Hoe heet je?' Gewone woorden, maar ze klinken donker. Ik moet uitkijken."Hoe heet je?'Dochter, denk ik bij mezelf. Dochter, natuurlijk.De vrouw vraagt waar ik woon. In ons huis. Dat van vader en mij. Ze wil nog meer horen. Wanneer ik geboren ben. Een hele tijd geleden. Toen de tuin nog vol medicijnbloemen stond. Met de blaadjes verzorgde ik de cavia's. Elke dag op hetzelfde uur. Dat doe ik nu niet meer.Ze vraagt wat er gebeurd is en waarom. Ik kijk naar mijn laarzen. Ik wil ze uitdoen en aan mijn voeten krabben, maar ik weet niet hoe, met die zakken rond mijn handen.Het is een raadsel voor Dochter waarom zij aan een kruisverhoor van de politie onderworpen wordt. Langzaam beginnen we te begrijpen dat de jonge vrouw iets verschrikkelijks heeft gedaan. Scène na scène, beeld na beeld sluipt het ware verhaal binnen in de verhoorkamer van de inspecteurs.Dochter is een ogenschijnlijk onschuldige psychologische roman, maar ongenadig voert het verhaal de lezer de diepte in.Lenny Peeters (1975) is een prijswinnend schrijfster van korte verhalen uit Antwerpen. In 2008 won ze met "Familiegevoel' de Flits Fictie-wedstrijd van Club Propaganda, en in 2010 met "Nanoseconde' de verhalenwedstrijd van Uitgeverij Contact. Dochter is haar debuutroman.

Wil je het boek lezen?Dochter in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lenny Peeters. Lezen Dochter Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN